İyinet'e Selamlar

Rakipleriniz neler ceviriyor?
Makalelerinizde yuklendiğiniz kelimelere Google'ın bakışı nasıl?

İşte size cok farklı bir kullanım tekniği

Google Anahtar Kelime Planlayıcısını hemen herkes şu şekilde kullanıyor;
"yeni anahtar kelime fikirleri" bulmak veya "rekabet oranları"nı gormek
Ancak bu kez cok farklı bir şekilde kullanacağız;
hem kendi sitemize hangi kelimelerde icerik girmemiz gerektiğini oğrenmek, hem rakip sitelerin neler yaptıklarını oğrenmek ve hem de rakiplerin fark edip sizin fark etmediğiniz yeni anahtar kelimeleri bulmak icin kullanacağız.
Buyuk ihtimalle bu makalenin sonuna ulaşana kadar ne anlattığını tam olarak algılamakta gucluk cekilecektir.
O yuzden kısaca başlıklara bakıp gecmenin iyi fikir olduğunu sanmıyorum, kafanız karışır. Emin olun, ilerledikce her şey aydınlanacak.
Ayrıca bu aleti bu şekilde kullanan var mı yok mu bilmiyorum ama emin olun bu teknik, size cok cok keyifli bir yontem sunacak. Hadi başlayalım...

Hangi Siteler İcin Kullanılabilir?

İster "kendi siteniz" icin, ister "rakip siteler" icin kullanın. Her iki durumda da şu başlıklar hakkında fikir sahibi olursunuz;

Eğer kendi sitenizi sorgulatıyorsanız;

"En son girdiğiniz icerik" hakkında başarılı olup olmadığınızı ve/veya girmiş olduğunuz icerik hakkında Google'ın neler duşunduğunu gorebilirsiniz. Siz yeni girmiş olduğunuz bir makalenin anahtar kelime yoğunluğunu profesyonelce duzenlemiş olabilirsiniz. Ancak girmiş olduğunuz bu kelimeler uzerinde bir de Google'ın bakış acısı var. İşte her iki durumda da, listeye yeni anahtar kelimeler eklenir. Bu, sizin kontrolunuz dışındadır. Listeye bakar ve gerekli ekleme ve cıkarmaları yapabilir veya "ilişkili" olarak sunduğu bu yeni anahtar kelimelerden yola cıkarak yeni yeni icerikler girebilirsiniz

Eğer rakip siteyi sorgulatıyorsanız;

Aslında yukarıdaki paragrafta ele aldığım tum acıklamalar aynen gecerli. Rakip siteyi sorguladığınızda gelen sonuc penceresindeki tek farksa "bakış acınız"dır. Yani şu cumleleri kurabiliyorsunuz;

Rakip neler yapıyor Rakip siteye Google nasıl bakıyor Google rakibin icerikleriyle ilgili hangi ek anahtar kelimeleri oneriyor "vaaaay rakip site şu kelimeye yuklenmiş, bende o kelimeye yukleneyim" veya "aman ben yuklenmeyim cakışmayalım" Rakip şu kelimeye yuklenmiş, Google'da ilişkili olarak şu kelimeleri sunmuş ama rakibim o kelimelere yatırım yapmamış ben yapayım.
gibi cıkarımlarda bulunabilirsiniz. Artık hayal gucunuze ve gelen listeden neler cıkaracağınıza bağlı. Benim en sık kullandığım yontemse bu yazının son başlığında.

Listeler Hakkında Onemli Ayrıntılar

Standart ayarlarla oynamamışsanız (oynamayın), listenin en ustundeki kelimeler, Google tarafınca en son ilişkilendirilen ve eklenen kelimelerdir. Sorgu sonucu gelen sonuclarda, web sitenize girmiş olduğunuz icerikler sonucunda, Google'ın sitenizle ilişkilendirdiği yeni anahtar kelimeleri goreceksiniz. Listede yer alan kelimelerden bir kısmı, arama sonuclarında sıralamaya girdiğiniz kelimelerdir. Sıralamaya girmemiş kelimeler, -"bu kelimelere ilişkin icerik girersen, sıralama alma ihtimalin yuksektir" anlamına gelebilir. Listedeki kelimeler, sadece ve sadece "sorgulanan sitenin icerikleriyle" ilişkilendirilen kelimelerdir (Google'a gore)
Eğer yontemi rakip bir site uzerinde uygulamışsanız, bu kez gelen sonuc penceresindeki listenin anlamı ise şudur;

Rakip, şu anahtar kelimelerde sıralama almıştır. Rakip, şu anahtar kelimelere yuklenmektedir. Rakibin, sitesine girmiş olduğu iceriklerle ilişkilendirilmiş kelimeler bunlardır Rakip, girdiği makalelerde en son şu anahtar kelimelere yuklenmiş yuklenmeye başlamış demektir.
İsterseniz ilk olarak ornek oluşturması acısından "seo" kelimesinde ilk sıralarda yer alan sitelerin sonuc pencerelerindeki ilk 10 anahtar kelimelere goz atalım.

Tablodaki sonuclar gunceldir. İlgili sitelerin anahtar kelimelerine baktığınızda, hangi sitenin neler cevirdiğini veya Google'ın ondan ne beklediğini cok rahat gorebilirsiniz. Duşmeye başladıkları kelimeler icin yeni icerik girip guclendirenleri mi gormek istersiniz yoksa yeni yuklendikleri kelimelerimi oğrenmek istersiniz. Liste hepsini sunuyor. Tabloda ayrıca, her sitenin bu ilk on kelimedeki sıralamalarına da (sıralama almışsa) yer verdim.

Listeler Neye Gore Guncelleniyor?

Sonuc penceresine gelen listeler periyodik olarak guncellenmekte, gelen sonuc sayılarında kimi kez alcalma kimi kez de yukselmeler yaşanmaktadır. Bunların en onemli sebepleri ise;

Listelenen sitenin son girdiği iceriklere gore Google algoritmalarındaki guncellemelere gore İlgili sektordeki sitelerin pozisyonlarındaki oynamalara gore

Bu Listeyi Nasıl Oluşturabiliriz?

Oh be. Hele şukur sonlara geldik. Acıklaması uygulamasından sordu. Once Google Anahtar Kelime Planlayıcı aracına girip, ilgili yerleri aşağıdaki gibi doldurun.

Onayladığınızda sonuc penceresi aşağıdaki gibi gorunecektir.

Yukarıdaki liste seobilog icin oluşturuldu. Mesela kendi sitem icin gelen sonucları yorumlayalım;

Her ne kadar acıklama bolumumde yer alsa da "pazarlama stratejileri" şeklinde bir anahtar kelime, yakın bir gecmişe kadar listeye gelmiyordu. Gecen hafta listenin en ustunde değildi, hatta belki de hic yoktu. Google'ın bunu listeye almış olması, gerek son girdiklerimden sonra yaptığı cıkarım, gerekse "ilişkili" olarak gormesinden kaynaklanıyor.

Diğer bir uc ornek verecek olursam; "seo p....i" şeklinde bir kelimeye de yukenmedim (listede 7. kelime) ama Google bunu listeye aldı. Ancak şundan kesinlikle eminim (cunku daha once cok denedim), kısa bir sure sonra bu kelime listeden yok olacak. Cunku her ne kadar "ilişkili" olarak eklemiş olsa da, kelimeye ilişkin yeni icerikler girmediğim surece, bunu listeden kaldırıyor. Ama şunu da yapabilirim ve yaptığımda da işte o zaman super oluyor;

Hazır Google bu kelimeyi sitem ve iceriklerimle ilişkilendirmişken, ben tutupta ilgili kelime ile ilgili bir icerik yazarsam işte o zaman bingo . Emin olun kendimce kafamdan sececeğim diğer tum kelimelere gore cok daha yuksek sıralama alıyor.

Daha Farklı Nasıl Kullanılabilir?

İşte benim en sevdiğim kullanım şekli. Kendi sitenizi sorgulatır ve Excel'e aktarırsınız. Ardından rakip siteyi sorgulatır, bunun sonuclarını da Excel'e atarsınız. Daha sonra her iki listeyi kesiştirir ve "aynı" olanları iptal edersiniz. Kalan sonuclar icinde, rakipte olup sizde olmayan sonucları goreceksiniz. Boylece hangi "ek anahtar kelimelere" yuklenebileceğim cıkar ortaya Valla ben en cok bu kullanım şeklini seviyorum.

Hep dediğim gibi; Bakmak ve gormek cok farklı şeylerdir ve seo işi birazda hayal gucunuzun genişliğine bakıyor.
E artık siz daha farklı nasıl kullanırsanız kullanın, orası size kalmış. Kalın sağlıcakla

KAYNAK: http://www.seobilog.com/2015/06/seo-...kelimeler.html

Sevgiler
.