merhaba arkadaşlar

Uzun suredir borsa ve forex uzerinde calışmaktayım kendimde bankacıyım ve bu konularda hizmetler veriyoruz. siz değerli *** uyelerinede yardımımız dokunacaksa ozellikle forex hakkında yardım edebilirim

Bu yardım icin herhangi bir ucret TALEP ETMİYORUM !
Konuyu acmamın sebebi forumdada bazı arkadaşlar bana ulaşıp bu konularda yardım istemesidir. eger bilgilenmek ve bu işlerle uğraşıp ek gelir elde etmek isteyenler varsa destek verebilirim

Peki Forex nedir ?

Forex, farklı ulkelerin paralarının birbiriyle değiştirildiği bir doviz piyasasıdır. Gunluk ortalama 2 trilyon Dolar işlem hacmiyle dunyanın hem en buyuk hem de en hızlı gelişen finansal piyasasıdır. Bu likidite, dunyanın temel hisse senetleri borsalarının toplamından daha fazladır.

Sık kullanılan diğer Forex tabirleri ise: FX ve Foreks’tir. Forex;ulkelerin para birimlerinin karşılıklı olarak değiştirildigi (doviz takası) yani alınıp satıldığı bir piyasadır. Forex, dunyanın en gelişmiş ve liktitesi en yuksek finansal piyasasıdır. Butun dunyada doviz parite fiyatları bu piyasada belirlenir.
Forex piyasasında; ulkelerin para birimlerinin takasını (alım/satım) gercekleştirebilirsiniz. Euro, Dolar, İngiliz Sterlini, İsvicre Frangı ve de Japon yeni, bu piyasalarda işlem hacminin yaklaşık %70’ini kapsamaktadır.
Forex piyasaları temel olarak doviz birimleri arasında bir değişim platformu olarak kullanılsa da, bu piyasada altın, gumuş gibi değerli metaller, petrol, farklı borsalara ilişkin hisse senedi endeksleri de işlem gorur.
Forex piyasasında fiyatlar cok hızlı hareket eder. Her bir paritede fiyat kotasyonları dakikada 20 kez değişebilmektedir. En cok işlem goren paritelerde gun icinde fiyatlar 18000 kereden fazla değişmektedir. Bu fiyat hareketlerinin goreceli olarak kucuk olması (1 pip) sayesinde piyasa, kusursuz olarak calışmakta ve likit olmaktadır.
Forex piyasasının katılımcıları, ticari bankalar, merkez bankaları, portfoy yonetim firmaları, sigorta şirketleri, buyuk şirketler, korunma (hedging) fonları ve bireysel yatırımcılardır.
Forex piyasasında emirlerin işlendiği genel bir merkez yoktur. Ancak, dunyanın farklı yerlerinde coğrafi ticari merkezler vardır. Bu merkezler onem sıralarına gore Londra, New York, Tokyo, Singapur, Frankfurt, Ceneva ve Zurih, Paris ve Hong Kong’tur. İşlemler; bankalar, kurumlar ve bireysel yatırımcılar arasındaki elektronik ağ uzerinden yapıldığından 24 saat boyunca işlem yapılabilir. Forex, gunumuzde her olcekte yatırımcının yalnızca bir internet bağlantısıyla gunun her saatinde erişebildiği cok aktif bir piyasadır.

Forex'e giriş icin aracı kurumların sundugu ucretsiz alt yapıları kullanabilirsiniz calışacagınız aracı kurumların işlevlerine gore giriş icin alt limitler değişebilir elinizdeki 50 $ la dahi forex'e girebilirsiniz.

Denemek icin bir deneme hesabı alıp sanal paralarla gercek işlemler yapıp kendinizi deneyebilirsiniz.

Bence en guzel hizmetleri sunun firmalardan birisi Burasıdır. isteyen arkadaşlar buradan deneme hesabı alabilirler.