Değişik şablonlarda ki grafikleri incelediğimde insan psikolojisinin yansımasını iniş ve cıkış olarak adlandırıyoruz. Ama sorun şu ki suru nereye gidiyorsa bizim de oraya gitmemiz gerekiyor buna da TREND demişler.
Bu suru bir kaosu anımsatıyor bir aşağı bir yukarı bu kaosta kalabalık taraftaysak ne ala aksi takdirde kalabalığın altında kalıp eziliriz. İşte buna da ZARAR veya en kotu yonuyle hesabın kapanması kaba tabirle iflas ve batma deriz.
Gercek hesaba gecmek icin cok erken ama yeni başlayanlar icin acizane tavsiyelerimi yazmak istiyorum:
1-) Oncelikle şunu belirtmek isterim bu piyasaya girenlerin %90′ ı zarar ediyor bu da demek oluyor ki gercek hesap acarken yatıracağınız tutar kaybetseniz de size dokunmayacak bir miktar olmalı.
2-) Forexle ilgili her turlu makale yazı eğitim video ve tecrubelerden faydalanmalısınız.
3-) Strateji belirlerken tek bir uzman goruşu ile pozisyon acmak cok risklidir. haberler takip edilmeli kendi stratejinizi belirleyecek duzeye erişmeniz gerekmektedir.
4-) Stratejilerinizi bir demo hesap acarak aylarca denemelisiniz ve size en uygun stratejiyi belirlediğiniz an da ancak gercek hesap icin hazırsınız demektir.
5-) Forex brokerlarının genelinin kullandığı META TRADER platformunu cok iyi kullanmanız gerekiyor kısa yollar, şablon ekleme ve oluşturma, hangi İNDİKATORUN ne işe yaradığını cok iyi bilmek gerekiyor.
6-) Bence değişik paritelerde dağılmak yerine EUR/USD gibi en cok işlem yapılan parite uzerinde işlem yapmak cok daha mantıklıdır. (Cunku bu paritenin piyasadaki reaksiyona yol acacak haberlerini almak daha kolaydır.)
7-) SPK denetiminde bir forex brokerıyla calışmak cok onemlidir! (PARA CEKME KONULARINDA DAHA SONRA SIKINTI YAŞAMAMAK İCİN)
9-) Broker uzmanlarının teknik desteği cok onemlidir.Bu aracı kurumun kalitesini gosterir.
10-) Yine aracı kurumun SWAP oranlarını bilmeli ve SCALPİNG e uygunluğu sorgulanmalı
11-) SCALPİNG agresif pozisyon acmayı gerektiren bir stratejidir.
12-) Bu stratejide trend doğru belirlenirse indikatorler ile birlikte doğru zamanda pozisyon acarak kar elde etmek mumkundur.
13-) Take profit (tp) ve stop loss (sl) belirlemeden pozisyon acmak cok ama cok risklidir.
14-) MACD RSI STOCH MOMENTUM gibi en cok kullanılan indikatorlerin ne işe yaradığı ve nasıl kullanılacağı muhakkak oğrenilmeli.
15-) Aynı şekilde FİBONACCİ FAN, RETRACEMENT ve EXPANSİON kullanımını oğrenerek DESTEK VE DİRENC NOKTALARI cok iyi belirlenmeli
16-) Destek ve direnc noktalarına gore PİVOT hesaplayan programlar kullanarak bu pivot noktasına gore de strateji belirlenebilir.
17-) Gittikce derine iniyorum ama buyuk harfle yazdığım kavramlar FOREXin ABC sidir ve cok iyi oğrenilmelidir. Gerekirse not tutulmalıdır.
1
Kaynak: http://forexsistemi.com/forex-te-yenilere-tavsiyeler/