Gelişen teknolojinin hayatımıza getirmiş olduğu en buyuk kolaylıklardan bir tanesi kesinlikle internet kullanımıdır. Eskiden yapmış olduğumuz bircok işi sadece interneti kullanarak daha kısa sure harcayarak yapabiliyoruz. Hem zamandan tasarruf ediyoruz hem de işlemleri daha etkili bir şekilde gercekleştiriyoruz. Ozellikle de finans piyasalarında yatırım yapmak acısından internetin sağlamış olduğu kolaylıklar hatırı sayılır kolaylıklardır.​

Yatırım işlemlerinin internetten yapılmaya başlaması ile birlikte fiziki alım – satım işlemleri bırakılmış, fiziki olmayan, yalnızca yatırım aracının fiyatında meydana gelen değişikliklerin tahmin edilmesine dayalı sistemler gelişmiştir. Tahmin etmek denildiği zaman bircok kişinin aklına bir qumar veya iddia oyunu gelse de, yatırım yapılan piyasalara bakıldığı zaman tamamen yasal piyasalar oldukları gorulecektir.

İnternetin yatırım alanında sağladığı yararların başında yatırım aracı ceşitliliği ve tum dunya uzerinden gercekleştirilen işlemler gelmektedir. Dovizler başta olmak uzere internet sayesinde tum dunya uzerinde işlem goren yatırım araclarına kolayca ulaşılmaktadır. Emtialar, tum dunya ulkelerinin para birimleri, dunyaca unlu hisse senedi ve borsa endeksleri gibi yatırım aracları ile internet uzerinden hem piyasa takibini kolayca yaparak hem de alım – satım işlemlerini basit bir şekilde gercekleştirerek yatırım yapılmaktadır.

Doviz burolarında ve internet oncesi doviz borsalarında işlem yapılan dovizler genel olarak major para birimleriydi. Gunumuzde ise doviz borsalarında daha fazla para birimi ile fiziki olmayan alım – satım işlemleri ile yatırımlar gercekleştirilebilmektedir. Ayrıca seans salonlarında gecirilen vakit yerine, internet bağlantılı bir bilgisayar aracılığıyla istenen yer ve zamanda işlem gercekleştirmek yatırımcılar adına buyuk bir kolaylıktır. Rutin olarak yapılan gunluk işlerin yanı sıra cok fazla zamana ihtiyac duymadan yatırım yapıp para kazanmak kesinlikle cok daha iyi bir yontemdir.

Forex Piyasasında İnternetten Yatırım Yapmak

İnternetten yatırım yapmak denildiğinde forex piyasasına da değinmek gerekir. Tamamen internet uzerinden gercekleştirilen işlemleri forex piyasasında hafta sonları haric haftanın 5 gunu 24 saat boyunca yatırım yapılabilmektedir. Kuresel bir finans piyasası olan forex piyasasında tum dunya ulkelerinin para birimleri ile pariteler şeklinde işlem yapılmaktadır. Minor para birimlerinin yanı sıra minor ve egzotik pariteler ile de dunyanın her yerinden yatırımcılar aynı olanaklar altında işlem yapabilmektedir.​

Forex piyasasında trader programları uzerinden yatırım işlemleri gercekleştirilmiştir. Bu programlar ucretsiz olarak bilgisayar, telefon ve tabletlere indirilebilmektedir. Bu sayede de anlık olarak piyasa takibi gercekleştirip, alım – satım işlemleri anlık olarak yapılabilmektedir.
İşlem ozelliklerinin doviz borsasına gore daha farklı olması nedeniyle de daha yuksek kazanc elde edilecek işlemler yapılmaktadır. Forex piyasasında internetten gercekleştirilen işlemler 5/24 yapılabilmektedir ve gunluk alım – satım işlemleri ile de kazanc elde edilebilmektedir. Cift yonlu işlem yapılabilir olması nedeniyle işlem yapılan parite değer kaybediyor diye değiştirilmez. Kısa vadeli işlemlerden de kaldırac sistemi sayesinde yuksek kazanc elde edilebilir. Forex piyasasının ozelliklerini, diğer piyasalara gore farklarını anlattığımız yazımızda detaylı bir şekilde ele almıştık.

Doviz ceşitliliği acısından forex piyasasının tek bir merkez uzerinden yonetilmemesinin buyuk bir etkisi vardır. Dunyanın dort bir yanında bulunan ticaret merkezleri uzerinden yonetilmesi, piyasası kuresel yapmaktadır. Daha acık anlatımıyla tum dunya uzerinden yonetildiği duşunulebilir. Bu sayede tum dunya traderlarının işlem yaptığı bir piyasa haline gelmiştir. Bu ozelliği nedeniyle de her ulkenin para birimi forex piyasasında işlem gormektedir.

Kaynak: borsanasıloynanır1