Turkiye'de yasaklı ırklar arasında olan pitbull saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Gazeteci Ayşe Arman'ın kopeği Max'a pitbull saldırdı. Ayşe Arman yaşadığı korku dolu anları Instagram hesabından anlattı. Arman korku dolu anlara ilişkin,
"Hayatımın en caresiz anlarından biriydi" dedi. Ayşe Arman yaşanan anları şu cumlelerle anlattı:
"Olmayacak şey oldu. Max ’e bi pitbull saldırdı. Sitemizin girişinde. Sokakta dolaşan, sahipsiz bi pitbull. Bir anda oldu -normalde kucağıma alırım başka kopek gorunce- bu sefer vakit bile olmadı, her şey saniyeler icinde gelişti, bizimkine koştu ve boynundan kaptı. Allahtan ben de yapıştım, bırakmadım Max ’i. Yerlerde surunduk, pek cok kişi yardıma geldi. Ama ayıramadık. Bu pittbull denilen şey nasıl bi şeyse, kitliyor dişlerini. Hayatımın en caresiz anlarından biriydi. Yardım edin diye bağırıyorum, kurtarın diye bağırıyorum. Surunuyoruz yerlerde. Max ’i bıraksaydım, o pitbull, boynunu, kafasını ısırmakla kalmaz, yerden yere vururdu. İnsanlık olmemiş diyeceğim, cunku gercekten herkes yardıma koştu, minnettarım, pittbulla vuruyorlar bıraksın diye. Ama bırakmıyor. Ben birazdan boynundan kanlar gelecek, koparacak boynunu diye korku icindeyim. Ağlıyorum. Cığlıklar atıyorum. Sonunda nasıl olduysa kurtardık. Bir anda ağzından aldık. Yardım eden herkese cok teşekkur ederim. Oğlum olmedi. Hayatta. Cok cok ucuz atlattık. Verilmiş sadakamız varmış. Kafasında diş deliği var. Kafatasında catlak yok. Rontgen cekildi. Boynu sıkışmış. O tedavi başlayacak. Antibiyotik başlayacak. Biraz şoktayız hala. 72 saat onemliymiş. Ama Allaha şukur iyi. 
Başıboş Pitbull kotu bi şeymiş. Bi şey yapmazsan saldırmaz sanıyordum. Saldırabiliyor. Bu noktada, kusura bakmayın empati yapamıyorum, birileri bu pitbulla acımasızca davranmış, ondan boyle diyemiyorum. Neler yapabileceğini gordum cunku. Feciydi. Pitbull ’ların başıboş olanlarını bile savunanlar var, agresif mizaclı olanlar kendi cocuklarının/ kopeklerinin boynunu koparsınlar bakalım, aynı şekilde savunabilecekler mi? Tabii ki suc onları kotu yetiştiren de. Bunu anlamak icin dahi olmaya gerek yok! Ama bu ulkede her şey kontrolsuz. Bu konu da. O yuzden sokakta başıboş gezen pitbullar tehlikeli olabilir. Kimse beni artık aksine inandıramaz. Belediye alıp goturmuş. Bi cocuğa da saldırabilirdi. Durum boyle. Bu fotoğraflar dunden. Şimdi uyuyor Max, ben de dibindeyim. Ece yine imdadıma yetişti, benim kafam durdu, rontgen filan aklıma gelmedi, hemen gel dedi, muayene etti, film cekti, her şeyi yaptı. Allah razı olsun!"