Bu yıl balon turizminde hareketlilik yaşandı. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gosterdiği sıcak hava balonu, Pamukkale, Kapadokya ve Cat Vadisi'nde adeta rekor kırdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2022'nin ilk 10 ayındaki balon turizmi yolcu sayısını acıkladı. Bakan Karaismailoğlu, acıklamalarında 2020'de koronavirus salgınının etkisiyle, tum ulaşım modlarında gerileme yaşandığını belirtti. Salgının devam etmesiyle turizm sektoru tam olarak toparlanamazken bu sureci sıcak hava balonu turizmi acısından 2 yıl gibi kısa bir surede geride bıraktıklarını bildirdi. Her yıl hem ucuş hem de yolcu sayısının arttığını vurgulayan Karaismailoğlu, "
Sıcak hava balonu turizmi her yıl buyuyor. Salgının ortaya cıkması sektoru olumsuz etkilese de sıcak hava balonu turizmi yukselişini surduruyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Karaismailoğlu, bu yılın 10 ayında Kapadokya'da 27 bin 634 ucuş ve 590 bin 887 yolcu, Pamukkale'de 4 bin 153 ucuş ve 61 bin 426 yolcu, Cat bolgesinde de 603 ucuş ve 7 bin 776 yolcu olmak uzere toplam 32 bin 390 ticari ucuşta 660 bin 79 yolcuya hizmet verildiğini belirterek, bu rakamların 2019'un yıllık rakamlarının uzerinde olduğuna dikkati cekti.

Karaismailoğlu aynı zamanda eğitim ve antrenman ucuşları rakamlarını da paylaştı. Karaismailoğlu, sektorde 3 farklı bolgede hizmet veren şirket sayısının 2022'de 49'a ulaştığına dikkati cekerek, "
Sektorun buyumesiyle birlikte Kapadokya'da 4 bin 19, Pamukkale'de 1046 olmak uzere toplamda 5 bin 65 eğitim ve antrenman ucuşu gercekleşti. Bu rakamları pandemi oncesi rakamlarıyla kıyaslayacak olursak, 2022'nin 10 ayında eğitim ve antrenman ucuşu sayısının pandemi sureci oncesini kapsayan 2019 yılında gercekleşen 3 bin 25 ucuşa gore yuzde 67,4 artmış olduğunu goruyoruz." ifadelerini kullandı.