RAM Corsair CL16 3000 MHz DDR4 Ekran kartı Asus Rog Strix 2070 Anakart Msi b450m pro m2 v2 İşlemci Ryzen 5 2600
Merhaba,
2019 yılında forum tavsiyeleri ile bir bilgisayar toplamıştık fakat ekran kartına butce ayıramadığım icin alamamıştım. AMD R7 240 ekran kartı ile kullanıyordum ve 1 yıl once oyunlar acıldığı anda donma sorunu başlamıştı. Ekran kartı arızalı olarak duşunup, bu surede hicbir oyun oynayamadım formatlar vs duzelmedi ve 2-3 gun once ise bir RTX 2070 denk geldi uygun bir secenek ile alıp sistemime entegre ettim. Sorun aynı şekilde devam ediyor maalesef ki, Online forumlar uzerinde ki tum cozumleri denedim bir cozume ulaşamadım, konuların coğu ise cozumsuz olarak kalmış.
Sorunum şu yonde;
CS:GO oyununa giriş sağladığım da ana lobi uzerinde 1-2 saniye sonra goruntu donuyor fakat arka planda ses gelmeye devam ediyor, seste hicbir donma kasma vs bulunmuyor, goruntu ise sabit kalıyor. Diğer oyunlarda ise bazen direkt kapanıyor veya donuyor.
Denediğim cozumler;
Windows 10 Pro, Windows 11, Windows 10 Home, eski surum Home ve Pro denemeleri yaptım, hicbirinde sorun cozulmedi.
Bazı surumlerde yanıt vermiyor hatasına dondu ve olay gunluklerinde DLL hatası gozuktu silip oyunu doğruladım fakat duzelmedi.
SSD değiştirip tekrar formatlar denedim cozulmedi.
Ekran kartı sebebiyle desem o da değil, eski ekran kartında da aynı sorun mevcuttu ve halihazırda calışan bilgisayardan soktuk alırken.
Gecmiş donemlerde RAM arıza ışığı yakmıştı bir kere, RAM testi sağladım onda da bir hata vermedi.
Sorunuma benzer bircok hata var fakat cozum net bir şekilde bulunmuyor.
Guncel sistemim;
MSI B450M Pro M.2 V2.
Ryzen 5 2600.
RTX 2070.
Corsair 8 GB 3000MHz RAM.
Cooler Master kasa ile tumleşik 600W PSU.
M.2 ve SATA SSD.
Bu cıldırtıcı sorun icin onerilerinize ihtiyacım var.
Oyunlarda goruntu donuyor ama ses devam ediyor
Oyun Yardım0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Oyun Dünyası
- Oyun Yardım
- Oyunlarda goruntu donuyor ama ses devam ediyor