Unsal Yapı ve Ticaret Şirketi catısı altında 1984 ’ten bu yana faaliyet gosteren ve ozellikle televizyonlarıyla tanınan Skytech, bugun onemli bir haberi duyurdu. Şirket, Hyundai ’nin televizyon grubu ile iş birliğine imza attığını acıkladı.
Yapılan ortaklıkla birlikte Hyundai ’nin Turkiye, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Sırbistan ve Hırvatistan ’daki uretim, satış, pazarlama ve dağıtım hakları; 3 yıl boyunca Skytech bunyesinde olacak. Skytech, orta vadede ise Hyundai ’nin 25 ulkedeki tek tedarikcisi olmayı hedefliyor.
2024 ’e kadar toplam 30 milyon dolar uretim yatırımı yapılmış olacak:
Skytech, iş birliği doğrultusunda bugune kadar 20 milyon dolarlık uretim yatırımını 2024 yılına kadar 30 milyon dolara cıkaracak. Bununla birlikte Avrupa ’da kuresel satış ağı kurmayı ve depo acmayı da hedefleyecek.
Yeni ortaklık hakkında konuşan Hyundai Avrupa Şubeler Direktoru Hyundae Kim, iş birliğinin uzun yıllar devam edeceğini duşunduklerini aktardı. Skytech CEO ’su Uğur Unsal da iş birliğinin sadece Skytech ’in gelecek hedeflerine değil, Turkiye teknolojisine, ihracatına ve uretimine son derece onemli katkıları olacağına inandıklarını paylaştı.