Merhabalar, bu konuda bir ticari amaclı satış ve ya başka bir şey yazmayacağım, soyleyeceğim ve yazacaklarım tamamen kişi ve kişilere hitaben bir sosyal medya icin deymeyecek bir şeyden bahsetmek istiyorum; Coğunlukla lise cağlarında olan genclerin fenomen olma tutkusu gittikce buyuyor, tabi benim de yaşım fazlasıyla buyuk değil elbet, herkes fenomen olmayı ve ya bi fotoğraf attığı zaman panelden fav değilde kız grubundan coğunlukla fav almayı, tanınmayı, bilinmeyi, kayıt olduğu her sosyal ağda kendisini tanıyabilecek kişilerin olmasını elbet ister, istemez diye bir şey yok, bende takipci aldım dolandırıldım panel actım kapattım fakat sonradan herşeyin ne kadar gecici olduğunu gercekten anlamanız zor olmuyor, bir fav uğruna liralarca doken kişiler, bir facebookta beğeni icin banka banka gezip atm arayan kişilerde tanıyorum, artık hastalık olmuş bazı kişilerde. Ayrıca bu merak neden var anlamıyorum, yukarıda da bahsettiğim gibi tabi tanınmak istersiniz ama lutfen boyle olmaya calışmayın, yarın bir gun panelden fav rt kastığınızda liralarca paralarınız gidecek, ve siz kendinizi az takip eden cok takip edilen kişi sanacaksınız, nasıl kastın bu kadar denildiğinde ne cevap vereceksiniz? panelden kastım abi korkusuyla nereye kadar yaşayabilirsiniz, o vereceğiniz paraları da kısmen biliyorum dediğim gibi bi zamanlar bende işin icindeydim, o parayı karıya kıza sigaraya harcayın ama asla boyle bi hataya duşmeyin, ayrıca bu işin dolandırılıcığı da var, babasının faturalı hattından 30 liralık odeme yapıp 200 fav uğruna dayak yemeyi goze alacak kadar ''aptal'' olmayın, bu kelimeyi kullanmak zorunda kaldığım icin uzgunum. Peki aylık fatura ne kadar geliyor? toplam fatura ile beraber 350 lira. Bunu muşterilerimden biliyorum, ne kişilerin dayak yediğini, hatta babasının yurt dışı ettiğine kadar var, yani kısacası bu olay tamamen bağımlılık yapıyor bu illeten vazgecin, babasının annesinin cebinden para yatırıp hemen hesap satın alıp fenomenim etiketi yapıştırıcam diye atmlerde ziyan olan gencler var, bi de depresyona girenler var tabi; işin acıkcası bu en kotusu, 5.000 takipci alıpta halen ''neden twitlerime fav gelmiyor'' diyip sigaraya başlayan bile gordum, vallahi de billahi de gordum. Zaten bu olayları bilmesem bende insanların parasını almaya devam edecektim cok şukur vazgectim, diyeceğim o ki hic bulaşmayın! Ayrıca şimdi bana nasıl fenomen ya da tanınırız derseniz gidin yuksek takipcili hesaplara bakın her twitinden rt'si cok fav'ı az alıyor nedeni ise şu tamamen panel uzerine bağlı, yarın bi gun twitterden kargaşaya girdiğinizde kimse yanınızda olmaz, ama #takipedenitakipederim sistemi ile karşılıklı takip hesaplarından kasarsanız yine bişeyler kat edersiniz, ha yok abi ben az takip edip cok takip edilmek istiyorum derseniz hitap edeceğiniz kitleye bağlı, ve asla YAPMACIK olmayın boyle olursanız bir şey kat edemez ayrıca diğer kişiler de sizi ezer ve duygusallığa burunmuş mal diye tanınırsınız, bi de boyle tanınmak var tabi. Asla duygusallığa burunmeyin aşık olduğunuzu bişeyler yaptığınızı ne yediğinizi ne ictiğinizi nerde olduğunuzu zırt pırt yazmayın kısa ve oz tutun mutlaka, duygusal biriyseniz ona gore davranın 7/24 duygusal twit atarsanız kaybeden siz olursunuz, kufurlu twitler atsanız bile genclerin daha cok ilgisini cekersiniz, şiir sayfası gibi ileri goruşlu olursanız herkes tarafından daha cok ilgi gorursunuz, ama benim tavsiyem hic uye bile olmayın ama tabi sizin dilinizden yazıyorum, ve ayrıca gerekirse yalakalık yapın fakat bu twitter ticaret işine asla bulaşmayın, gidin yuksek takipcili fenomen hesapların menşınlarının altında komik espirili bişeyler yazın dozunu mutlaka tutun, unlu kişilerin menşınların altına olgun mesajlar bırakın ve 1 saat sonra olacak takipciyi izleyin, cunku takipciler buradan geliyor, ben twitterden melih gokcekle tartışma icerisinde olup melih gokcek tarafından takip edilen kişiyide biliyorum, yani amac sadece mizah ve espiri olsun gerisi kolay, insanlarla dalga gecin ama bunun şaka olduğunu mutlaka belirtin, biri sizinle dalga gectiği zaman alttan alttan laf yapıştırın, yani kısacası herşeyiniz oz ve kısa olsun, diğer puf noktaları icin mesaj atmaktan cekinmeyin.

Konu kapatılmazsa sevinirim, sadece siz guzel kardeşlerimi bilgilendirmek amacıyla yazdım, ve biraz emeğe saygı gosterirseniz mutlu olurum:

Gozlerinizi yorduğum icin de uzgunum, bazılarının bunları bilmeye ihtiyacı var.

Vesselam, hayırlı gunler sizlerin olsun..