Merhabalar oncelikle. Size yaşadığım bir sorundan bahsetmek istiyorum. Oynadığım coğu yeni nesil oyunlarda sac, kirpik, kaş ve kıl gibi dokular cok garip gozukuyor. Nasıl gozuktuğunu merak ediyorsanız aşağıda benzer konuların linkini aşağıya bıraktım. Bu sorun, mukemmel gorselliğe sahip oyunların gorselliğinin icine ediyor.
Bahsettiğim konular:
Oyunlarda grafik hatası Oncelikle tam olarak ne hatası bilmiyorum ama aşağıdaki resmi ben cektim oyundayken ve kaşlar falan neden boyle? Sadece bu oyunda değil, mesela Ghost Recon Breakpoint oynarken alevler veya arac ya da motordan cıkan dumanlar boyle bulanık gibi ya da mozaikleşme mi deniyor bu soruna bilmiyorum...
Oyunlarda sac veya cevrede noktalaşma oluşuyor Bu sorunu coğu oyunda yaşıyorum. Onceki bilgisayarımda da aynı sorun vardı. Anti Aliasing (keskinleştirme) MSAA veya en yuksek alıyorum ama hala aynı. Kapatıp denedim yine aynı.
Bu sorunu yaşadığım oyunlardan birkacı:
Bright Memory: Infinite
Cyberpunk 2077
Detroit: Become Human
God of War
Grand Theft Auto 5
Hitman: Trilogy
Kena: Bridge of the Spirits
Life Is Strange: True Colors
Mafia: Definitive Edition
Red Dead Redemption 2
Tell Me Why
Yakuza Kiwami 2
Yakuza 6
Yakuza: Like a Dragon
Garip bir şekilde bu sorun belli başlı oyun motorlarında meydana geliyor. Mesela listedeki oyunların coğu Unreal Engine, RAGE veya Dragon Engine oyun motorlarına sahip oyunlar.
Bazı oyunlarda da şaşırtıcı bir şekilde bu sorunla karşılaşmadım:
Beyond: Two Souls
Crysis/Remastered
Crysis 2/Remastered
Crysis 3/Remastered
Kingdom Come: Deliverance
Mafia 3/Definitive Edition
Ryse: Son of Rome
The Witcher 3: Wild Hunt
Yakuza 0
Yakuza 5 Remastered
Yakuza Kiwami
Garip bir şekilde buradaki oyunların coğu CryEngine ile yapılmış oyunlar. Yamuk cizgi cektiğim oyunlar hem oyunun normal surumunu, hem de Remaster surumunu denediğim oyunlar.
Şahsen ben bu sorunun oyun motoruyla ilgili olduğunu duşunmekteyim. Lakin bunun dışında başka bir şey bu sorunu tetikliyor gibi. Yardımlarınız icin şimdiden teşekkurler.