selamlar,

bugun başımdan gecen olayı aranıza yeni katılan caylak bir uye olarak aktarmak isterim bu konuda herkesin bilinclenmesini cok istiyorum cunku.

elbette herkes yazdığı kelimelerin, kurduğu cumlelerin, duşuncelerinin, goruşlerinin, zevklerinin binlerce kişi tarafından okunmasını ister ve bundan keyif alır. ben, sen, o, hepimiz..

fakat bunu cok uzulerek belirtiyorum, "dolandırıcılık" gibi cirkin bir kelimenin golgesine saklanarak 3-5 kuruş icin insanlığını lekeleyen varlıklar olduğu surece bu keyif ve rekreasyon cok iğrenc bir hale gelebiliyor. tiksiniyorsunuz.

kız arkadaşımın severek okuduğu bir twitter fenomeni, denk geldiğim bir sitede hesabım satılıktır ve fiyatı şudur diyerek telefon numarasını bırakmış bugun. kız arkadaşım icin bundan daha guzel bir hediye olamaz duşuncesi ile kendisini aradım goruştuk ve 250 lira olan hesabını pazarlık ederek 150 liraya aldım. hayatımda ilk defa boyle bir şey yapıyordum ve kimseye danışmak istemedim. bu gayet hoş bir hediye olacaktı. benden parayı hesabına yatıracağını ve anında şifreyi gondereceğini soyledi, tamam dedim. parayı hesabına yatırdım ve aradığımda beni engellediğini fark ettim. dolandırıldığıma mı kız arkadaşıma hediyesini veremeyeceğime mi yanayım derken bu super zeka dolandırıcıyı yakmaya karar verdim.

tc numarası, hesap no, şube no, telefon no, adres bilgilerine varana kadar her şeyi elimde olan bir zavallıyı tanıdığım avukatlar aracılığı ile cok rahat bir şekilde yakabilirdim. dolandırıcılık ve bilişim birimlerinin ortak kararı ile savcılığa avukat aracılığı ile dilekce vermeye karar verdik. telefonu ve adres bilgileri emniyette, banka tarafından savcılığa bu kişi hakkında butun bilgiler aktarılacak.

bu zavallı o kadar saf ve bilgisiz ki beni engellediğinde her şeyin cozulduğunu zannediyor. hattı hala acık

şimdi soruyorum, yasal olarak siciline dolandırıcı diye gecmese bile butun bilgileri dolandırdığı adamın elindeyken nasıl rahat uyuyabilir insan?

hakkında mahkeme sureci işleyecek olması değecek mi 150 liraya?

insanlığı 150 lira kadar mı bu zavallıların?

gercekten uzuluyorum arkadaşlar.

ve sizden tek isteğim bu alışverişleri yaparken kendinizi guvence altına almanızdır. sakın yanlış anlaşılmasın burada hesaplarını satan arkadaşlara asla bir sitem yok, aksine bana da guzel bir hesap ayarlayabilirler

fakat dostlar dikkatli olmak lazım.