RAM Corsair Vengeance LPX 16 GB 3200 Mhz DDR4 CL16 Ekran kartı Gigabyte RTX 3070 EAGLE 8G GV-N3070EAGLE-8GD 256 B Anakart Gigabyte B660M DS3H Intel LGA1700 DDR4 İşlemci Intel i5-12400F Altı Cekirdek 2.50 GHz
17 Kasım'da yeni bir sistem topladım. O akşam Windows 10 kurdum, Windows 10 guncellemelerini yaptım ve Gigabyte'ın App uygulaması yuklenmişti oradan bazı suruculeri guncelleyip PC'yi kapattım. Ertesi gun acttığımda PC surekli mavi ekrana duşmeye başladı acıldığında ise internete bağlanmıyordu (Gigabyte App'te yaptığım bazı guncellemeler LAN ile ilgiliydi.). Tekrar format attım ve Windows 10 yukledim ama bu sefer Gigabyte App yuklemesini yapmadım. Hicbir sorun yoktu PC duzgun bir şekilde calışıyordu. Ardından oyunları yuklemeye başladım CS:GO, Mafia Definitive Edition(korsan)(bunu belirme sebebim korsan veya orijinal olmasının yaşadığım problemde fark etmediğini belirtmek icin), Cyberpunk 2077 ve Bannerlord yukledim. İlk CS:GO'ya girdim mac başladıktan 3 4 dk sonra oyun hata vermeden kapandı. Tekrar girdim aynı şekilde 2 3 dk sonra yine kapandı ama bu sefer oyun dondu ve res lemek zorunda kaldım. Sonrasında tekrar girdiğimde mac boyunca hicbir sorun yaşamadım. Ardından Cyberpunk'a girdim ve onda da aynı şeyler yaşandı. 3 4 dk oynadıktan sonra oyun birden kapanıyordu. Bu 4 5 kere tekrarlandıktan sonra oyuna girdiğimde hic kapanmadan 1 2 saat oynadım ve kendim kapattım oyunu. Aynı şeyler Mafia Definitive Edition icin de oldu.
Ekran kartı surucusunu kaldırıp tekrar indirdim duzelmedi. Drive'ları guncelleyebildiğim kadar hepsini guncelledim. Hatta Drive guncelleme programı indirdim ve oradanda bazı Drive'ları guncelledim yine duzelmedi. Gigabyte'ın sitesinde bazı Drive'lar vardı onlarında bazılarını yukledim ve yine de duzelmedi. Tekrar format atmayı duşundum ama yine aynı işlemleri yapacağım o yuzden bir şey fark etmiyeceğini duşunduğum icin şu anlık yapmıyorum. Windows 11'e yukseltsem o sırada bir şeyler yuklenir ve duzelmesini sağlar mı acaba diye duşundum ama onu da daha yapmadım. BIOS surumu F5 olarak gorunuyor, sitesinde F20 surumu var ama bu sorunu duzeltirmi bilmediğim icin daha yapmadım. Oyunlar ısınmadan dolayı kapanmıyor bunu da belirtmek isterim. Oyun sırasında işlemci 40 45 derece ekran kartı 60 65 derece arasında değişiyor. Cinebench R23 testini yaptım. Multi Core testini ilk başlattığımda 2 3 dk sonra bir hata verdi(resim olarak ekledim). Tekrar başlattığımda bu sefer hata vermeden tamamlandı. Windows 10'un kendi RAM testini yaptım hicbir sorun cıkmadı. OCCT uygulamasında 15 dk PSU testi yaptım orada da bir hata olmadı(işlemci 62 derece ekran kartı 69 derece %100 kullanımda).
Donanımsal bir hata olduğunu duşunmuyorum. Cunku normal kullanımda sorunsuz calışmakta PC. Sadece oyun sırasında hatta oyunu oynadım zaman kapanma sorunu yaşanıyor gibi (mesela Cyberpunk'ı 10 15 dk galiba ESC de bırakmıştım ama oyun kapanmamıştı).
Drive guncelleme işlerinden pek fazla anlamıyorum, tavsiye verirken nereden ve nasıl yapacağımı da anlatın.
Alabildiğim hata loglarını paylaşmaya calışacağım.
Process Monitor: Logfile
Cyberpunk:
Error reason: Unhandled exception
Expression: EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION (0xc0000005)
Message: The thread attempted to read inaccessible data at 0x0.
File: (0)
Error reason: Unhandled exception
Expression: EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION (0xc0000005)
Message: The thread attempted to write to an inaccessible address at 0x166A5680004.
File: (0)
Error reason: Assert
Expression:
Message: GPU Crash for unknown reasons! Callstack here is probably irrelevant. Check if Breadcrumbs or Aftermath logged anything useful.
File: E:R6.ReleasedevsrccommongpuApisrcdx12gpuApiDX12Err or.cpp(42)
Her seferinde farklı bir sebepten dolayı hata veriyor gibi.
Cinebench R23:
Cinebench: Application Error
More information can be found in
C:UsersoktayAppDataRoamingMaxon Rar$EXa11124.26153_099333 C5bugreports BugReport.txt'.
After clicking 'OK' unsaved scene files will be saved as _bugreports/_recovery_xxx.c4d
Cozuldu Sistemde oyunlar kendiliğinden kapanıyor
Oyun Yardım0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Oyun
- Oyun Yardım
- Cozuldu Sistemde oyunlar kendiliğinden kapanıyor