Son 4 yıl boyunca neredeyse surekli seyahat ettim, dunyanın dort bir yanında 17'den fazla ulkeyi ziyaret edip yaşadım (Avrupa, Kuzey ve Guney Amerika, Asya). Surdurebilmemizin yolu, oldukca basit ve gercekten seyahat etmeye adanmışsanız, kopyalanması nispeten kolay. Yapmanız gereken ilk şey, toplumdan beklediğiniz “geleneksel” yolu takip etmemeniz durumunda olabilecek herhangi bir cekinceyi bırakmanızdır. Neden evlenemediğimi veya daha istikrarlı bir kariyer bulmadığımı talep eden bircok arkadaşım ve aile uyem beni sorguladı. Seyahat etmek sizi mutlu ediyorsa, onları dinlemeyin. Hayatımın bu noktasında (24 yaşındayım) Paramı buyuk, pahalı bir duğun yerine seyahat etmek icin harcamayı tercih ederim.
Bu benim: Louise Tee
Seyahat etmek icin parayı nasıl kazanıyorum?
1) Fotoğrafcılık ve sosyal medya- Sosyal medya insanların para kazanma şeklini tamamen değiştirdi ve benim icin en buyuk oyun değiştirici Instagram oldu. Bu platform, insanları bir niş bulma ve takip etme konusunda odullendiriyor, cunku sponsorlar ve reklamverenler sizi bir “etkileyici” olarak goruyorlar ve incelikle (ya da bazı durumlarda cok ince değil) işlerini mahvetmek icin odeyecekler. Şirketler, takipcileriniz arasında yarattığınız katılım duzeyine bakar, bu nedenle kolay yoldan gelip sadece takipcilerinizi satın almanız mumkun değildir (bunu asla yapmayın, sadece iş icin kotu değil ama herkes icin inanılmaz derecede acıktır). Haftada birkac kez YUKSEK KALİTE fotoğrafları cektikten sonra ucretsiz yolculuklar, ucretsiz araclar vb. Alabildik ve aynı oyunu oynayan pek cok kişi ile tanıştık. Aslında, 70 bin kişiyi izleyen arkadaşlarımızdan biri, gonderdiği fotoğraf başına yaklaşık 100-200 dolar kazanıyor. Anahtar, cok NICHE ve ENGAGED izleyici kitlesine sahip olmak. Tum bunlar soyleniyor, Instagram'a “insta-fame” icin girmeyin ya da para kazanmayı beklediğiniz icin. Hesaplarımızı yonetir ve guncelleriz cunku yaptığımız işi gercekten cok seviyoruz ve onunla birlikte gelen hicbir kazanc olmadan da yapıyoruz.
2) Seyahat blogculuğu / işi - Maceralarımızı belgelemek icin bir seyahat / yuruyuş blogu işletiyoruz ve bunu yaparken aşağıdakileri kazandık ve luks seyahat işletmecisi olan işletmemize trafik yonlendirebiliriz ( Elite YYC | Kanada Rockies Uzmanları). Dunyadaki en guzel yerlerden birinde dunyaya geldiğim icin kutsanmıştım ve dağları keşfedilebilecek bir işletme haline getirmeye olan tutkum oldu. Yapı, alan bilgisi ve sayısız bağlantıyı kullanarak basittir, muşteriler icin tamamen planlanmış luks tatil paketleri duzenliyoruz. İnsanların her zaman kutunun dışını keşfetmeye ve yerel ic goruler kazanmaya istekli olduklarından ve yeterince iyi bir alan biliyorsanız, o zaman temelde ihtiyacınız olan şey bu. İşimiz ve nasıl yaptığımız hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz bana e-posta gonderebilirsiniz.
3) Gayrimenkul- Bu buyuk olanı. Emlaksız ne yaparsam yapamam. Bir guvenlik hissi sunar ve daha riskli olanlar icin bu bir zorunluluktur, cunku bir sonraki muşterinizin ne zaman sabit bir kira geliri elde edeceğini bilmediğinizde bir nimettir. Pasif kira geliri yaratma formulu basittir: bir ev satın alın, biraz duzeltin, boylece daha fazla kira isteyin, her ay nakit akışını sağlayın, sağlam kiracılar ve iyi bir emlak yoneticisi bulun (bu bir arkadaş veya aile olabilir) uye) Sen ulke dışındayken bazı şeylere bakmak icin. Uygulama kesinlikle o kadar basit değil - emlak, cok fazla ev odevi, hazırlık ve iyi bir maliyet ve değer anlayışı gerektiriyor, ancak buna% 100 değer veriyor.
Butun hayatımı değiştiren şey, yurtdışında yaşamanın neredeyse her zaman evde yaşamaktan daha ucuz olmasıydı. Tayland'da airbnb.com'da , evde kiraladığınız ucretin for'si icin muhteşem, plaj tarafındaki bir bekarlığa veda suiti bulabildiğinizde , yurtdışına taşınmak hic akıllıca olmaz. Nakit akan mulkunuz veya mulkunuz, yurtdışındaki kiranızın tamamı olmasa da buyuk bir kısmını karşılayabilecektir.
4) Modelleme veya diğer serbest işler- Oldukca kolaydır ve kendi kendinizi verdiğinizde cok fazla olmasa da belli bir kazancınız olacaktır. Bunu sadece sevdiğim bir proje bulduğumda yapıyorum. Ben serbest calışan bir modelim, yıllarca ajansta temsil edildikten sonra bunu sectim cunku daha fazla ozgurluğe imkan veriyor ve kÂrınızın% 20-30'unu acenteye geri vermek zorunda kalmıyorsunuz. Buna paralel olarak pek cok insan, hangi sektorde olursa olsun serbest calışabilir: yazı, fotoğraf, web / grafik tasarım vb.
Yani… bu benim ulkelere seyahati nasıl yaptığımın ve nasıl gittiğimin en basit hali.