İnternetten para kazanmak icin bircok fikir internet sitelerinde yer alsa da evden ek iş yontemlerini cok fazla goremiyoruz. Bazılarını internetten bazılarını da direkt evde farklı işler yaparak ek kazanc elde edebileceğiniz yolları sizler icin derlemeye calıştım. Ev kadınlarının hic olmazsa cocuklarının harclıklarını cıkarabileceği, mutfak masraflarını cıkarabileceği guzel yontemlerimizi şoyle sıraladım.
Evde yemek yaparak para kazanma yolu
Bazı şirketler ev yemekleri arıyor. Ozellikle bu konuda kendinizi becerikli goruyorsanız tavsiye edebilirim. Hatta sadece şirketlere değil, youtube kanalı acarak yemekleri yaparken videoya cekerek de bu yolla kazanc sağlayabilirsiniz.
Yazı yazarak para kazanma
Haber makaleleri ya da tanıtım yazıları yazarak makale yazarlığı yontemi ile internetten kazanc elde edebilirsiniz. Yazarlık ile para kazanabileceğiniz bircok site var. Genellikle 100 kelime icin 1,5-2 TL gibi bir meblağ odeme alabilirsiniz. Bunun dışında ceviri yaparak da para kazanmanız mumkun. Film cevirilerini İngilizce bilmeseniz de yapabilirsiniz. filmi izleyip, alt yazısını Turkceye cevirirsiniz ve ardından altyazı dosyasında duzenleme yapabilirsiniz.
Cocuk bakıcılığı ile ek iş
cocukları seviyorsanız eğer tam size gore bir ek kazanc yolu. Genellikle calışanların cocuklarına bakabilirsiniz. Cocuk bakmak aslında cok da kolay değil. Once sabırlı olmanız gerek. Sevgi dolu olursanız başkalarının 500 TL'ye baktığı cocuğa siz 1000 TL'ye bakarsınız. Anne-babaların guven duyabileceği bakıcılar aradığını unutmayalım.
Anket doldurarak para kazanma
Anket şirketlerinin mahalle mahalle dolaşarak milyar liralar harcadığı eski usul anketcilik yerini teknoloji ile evde internet başında yapılabilir hale getirdi. Anket şirketlerine başvurabilir ve sizlerin araması icin verilen telefonları arayarak burada verilen yanıtları sitelerine girebilirsiniz. Suya sabuna dokunmadan para kazanabileceğiniz guzel bir para kazanma taktiğidir bu da.
Evde paketleme yaparak para kazanma
Evdesiniz ve yapacak bir şey bulamıyorsanız, bazı firmaların paketleme işlerini eve getirebilirsiniz. Yapacağınız işlemler adet uzerinden odeme ile sizlere ek iş karşılığı kazanc sağlatabilir. Evde meyve ya da sebze ayıklama da yapılabilecek işlemlerden. Orneğin sarımsak soyarak soyulmuş sarımsakları satabileceğiniz onlarca lokanta vardır. Ya da soğan soyma işlemleri icin bir duşunun bence.
Online ozel ders ile para kazanma
Ulkemizde oğretmenlik de maalesef ayağa duşuruldu. Eğitim almış binlerce oğretmenimiz evde oturuyor ve iş arıyor. Sizin alanınızda dersleri pratik bir bicimde planlayarak online ders verebilirsiniz. Ozel ders icin sitelere kayıt yaparak sizi aramalarını bekleyin ya da iyinet'e bir ilan bırakarak işe başlayın.