Benim olmazsa olmazım, PC her format yedikten sonra bir şekilde PC accelerator Pro virusunu bulaştırmak. Yine bulaştırdım. Ama bu sefer bir farklılık oldu. Yanında 3 virusle beraber. Ben korkarım silmekten PC'yi daha kotu hale getiririm diye. Mahalle bilgisayarcısı sağ olsun her defasında ya formatlıyor ya da kendi siliyor bir şekilde.

Nasıl bulaştırdım?

Bir oyun vardı Steam'de ucretsiz olan. Ben bir farklılık yapıp oyunu Chrome'dan indirmeyi denedim. Karşıma cıkan 2. siteye tıkladım. İndir yazısı gercekti. 2 tane indir yazısı vardı ve ikisi de aynı siteye yonlendiriyordu beni. 2.yi kapatıp ilk tıkladığıma bir daha tıkladım. Indirmem icin 5 saniye beklememi soyledi. Bekledim, ve indir yazısına tıkladım. Bir şey indiriyordu, oyun değil. Launcher'ı da değil. Neyse indirme bitti Chrome'u kucuk ekrana aldım indirdiği şeye tıkladım. Dosya indirici miydi dosya yukleyici mi hızlandırıcı mı bilmiyorum ismini. Logosunda siyah renkte aşağı bakan simge vardı ve cercevesi de siyahtı. Bana başta McAfee antivirus programını indirmemi soyledi. Isteğe bağlı teklif yazıyordu, yandaki decline tuşuna bastım. Boyle arka arkaya 4-5 tane daha teklif sundu, virus sokacağını anladım. X tuşuna bassam da bir işe yaramıyordu. Mecburen hepsine decline dedim. 7-8sn normalken bir anda ne goreyim, PC'nin sağ alt kısmında olan ^ tuşunun yanında yaprak simgeli bir uygulama. Ustune getirince show yazıyordu. Basmadım. ^ tuşuna bastığımda ne goreyim, bizim PC accelerator ve 3 virus daha. Biri bildiğimiz PC accelerator onu geciyorum. Birinin ikonu konuşma beyaz konuşma baloncukluydu icinde kırmızı kalp vardı yukarı kısma doğru pembeleşiyordu. Birinde yaprak vardı. Yanlışlıkla tıkladım yapraklıya. Tahta vardı yapraklar duşmuştu ustunde de saati falan gosteriyordu. Diğerlerinin simgelerini hatırlamıyorum. Birine basıp close desem de bir şey olmadı. Ben de aniden bilgisayarı kapattım cunku aşırı korktum. Verilerimin calınacağını ve bir şeyler yapılacağını biliyorum cunku 4-5 kez yaşadım bu olayı. Ozellikle PC accelerator PC'yi yavaşlatmadan once mahalle bilgisayarcısına verip sildirmek istiyorum. Gerekirse format atsın sorun yok.

Bu virusler, PC kapalıyken de bir şeyler yapabilir mi? Bir de PC'ye virus sokmam antivirus programına gerek yok diyordum, gerek yokmuş .