Kaspersky habersiz şekilde otomatik abonelik yenilemiş
Bilgisayar Güvenliği0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Bilgisayar Güvenliği
- Kaspersky habersiz şekilde otomatik abonelik yenilemiş
-
24-11-2022, 12:52:56Arkadaşlar merhaba, gectiğimiz sene 2021 sonbaharda Kaspersky sitesi uzerinden antivirus satın almıştım. Her şey yolunda giderken bu sabah aldığım bir mail ile aboneliğimin bilgim haricinde otomatik olarak yenilendiğini gordum. İlk başta şuphelenmeme karşın bunun direkt olarak Kaspersky tarafından yapıldığını teyit ettikten sonra ise iş daha da karmaşık bir hal aldı. İlk etapta bana 22 Eylul'de avantajlı fırsat maili atmışlar. Ardından 7 Ekim'de abonelik yenilemenizde odeme hatası şeklinde bir mail atmışlar. Ardından bugun ise aboneliğimin bir yıl uzatıldığı konusunda mail geldi. Burada tuhaf olan kısım, herhangi bir mykaspersky hesabım olmamasına karşın bu alışverişi otomatik olarak kartım uzerinden nasıl yapabildiler? (bilgisayarda bulunan antivirus uzerinde otomatik olarak yenileme kısmı acık gozukmektedir.) İşin komik tarafı bu ozelliği kapatabileceğim herhangi bir secenek de bulamadım. Sonuc itibarı ile uygun fiyata antivirus almış olmak guzel ancak bunu benden habersiz ve otomatik şekilde kredi kartım uzerinden nasıl yapmış oldukları buyuk bir soru işareti... Muşteri hizmetleri ile de iletişime gectim ancak sizlerle de durumu paylaşmak istedim. Umarım bir cozum/cevap gelir... Şimdiden teşekkurler.