Merhaba, az once Turkce yama indireceğim diye yama linkinin pop-up şeklinde acıp yanlış bir linke yonlendirdi o linkte yamanın indirme ZIP'i olmadığını fark etmeyince oradaki yanlışlıkla farklı bir ZIP dosyasında indirme yaptım fakat indirme tam tamamlanmadan olsa ki window Defender virus uyarısı verdi. Tahmin ediyorum ki Defender indirme devam ederken dosya da virus tespit etti ve indirmenin tamamlanmasına izin vermedi cunku dosyayı silmeye o an direk calıştığım zaman silinmiyordu, silinmeme sebebi IDM'den indirmeye baktığımda ise sadece %100 olduğu ve tamamlanmadığı yazıyordu indirme tamamlanmadığından dolayı da bu yuzden silemiyordum diye duşunuyorum. Ardından hemen Windows Defender'dan o telaş ile karantina işlemleri kısmından kaldır dedim ve ZIP dosyası kayboldu. Acıkcası virus bulaştı diye tedirginim cunku butun her şeyim bilgisayarım icerisinde bulunuyor. Virus bulaştı mı bulaşmadı mı bilmiyorum.
İndirilen ZIP dosyasını acmamama rağmen virus bulaşmış mıdır? Şu an Malwarebytes ile tarama yapıyorum fakat kullandığım Torrent uygulamasından dolayı şu ana kadar bir tek bunları buldu. Malwarebytes'tan sonra Kaspersky ile tarama yapacağım.
Dosya Ekleri

Ekran Alıntısı.JPG 40,3 KB · Goruntuleme: 44

Ekran Alıntısı2.JPG 33,9 KB · Goruntuleme: 44