Dunyanın en cok kullanılan sosyal medya servislerinin başında Instagram yer almaktadır. Her gun milyonlarca gonderi ve hikaye paylaşımı yapılan sosyal ağ binlerce hatta yuz binlerce kişinin kazanc kapısı durumunda. Peki bu nasıl sağlanıyor? Gelir.online olarak sizlere Instagram ile internetten para kazanma taktiklerini iceren bir yazı hazırladık. Oluşturduğumuz ve buyuk emek harcadığımız Instagram kazanc rehberini inceleyerek siz de hemen ek gelir yaratmaya başlayabilirsiniz.

Aşama 1: Konunuzu Belirleyin!
Bir işe başlamadan once konseptinizi belirlemeniz lazım. Hali hazırda var olan konular, populer icerikler uzerine yoğunlaşabilirsiniz. Instagram tarafından belirlenen kurallar dahilinde her turlu icerik icin hesap oluşturabilir ve bir şekilde kazanc kapısı yaratabilirsiniz.
Peki ne tarz konular belirlenebilir? Oncelikle reklam veya satış ile para kazanmayı duşunuyorsanız butik hesaplar, eğitim hesapları, tesbih gibi satışı olabilecek hesaplar uzerine yoğunlaşabilirsiniz. Fakat ben cok genel kitleye hitap etmek istiyorum derseniz film dizi replikleri, mizah sayfaları, spor sayfaları da oluşturabilirsiniz.

Aşama 2: Kitlenizi Oluşturun!
İşin en meşakatli kısmı ise kuşkusuz kitle oluşturmakta. Belki karşınıza gelmiştir: guzel kızlar story atıyor, “ben artık bu sayfadayım benim de dahil olduğum whatsapp grubuna katılmak icin sayfayı takip edin” vs. şeklinde. İşte bu tarz story reklamlarını 100.000 kişi gorduğunde minimum 40-50K takipci gelebiliyor. Bu şekilde yollar bulmalı ve kategorinize gore reklam, tanıtım calışmaları yapmalısınız.
İkinci yontem ise sosyal medya araclarını kullanmak. Instafly gibi sosyal medya aracları ile takibe takip, yorum ile takipci kazanma, dm gonderme vb. yolları ile hızlı şekilde takipci kazanabilirsiniz. Instafly indirmek icin tıklayın.

Aşama 3: Gonderi ve Hikayeye Başlayın!
Sadece takipci kazanmak bu iş icin yeterli değildir. Bunun yanında mevcut takipcileri de aktif olarak hesapta tutmak, sizi surekli takip etmesini sağlamak gerekir. Instagram kazanc rehberinin en onemli koşulu budur.

Kategorinize uygun olarak duzenli post ve hikaye paylaşımı yapmalısınız. İlgi ceken, beğeni ve yorum alabilecek gonderiler paylaşın. Bunu kategorinize gore gunde 10 – 15 tane veya 2 gunde 1 şeklinde de yapabilirsiniz. Orneğin; mizah sayfanız var ve buna iki gunde bir paylaşım yaparsanız aktiflik cok kotu seviyelerde olur. Cilt bakımı ile ilgili bir sayfanız var ve buna her gun 10-15 paylaşım yaparsanız hem paylaşım yapacak bir şeyiniz kalmaz hem de kitlenizin canını sıkarsınız.

Aşama 4: KAZANMAYA BAŞLAYIN!
İlk uc aşamayı tamamladıktan sonra artık kazanmaya başlayabilirsiniz. Bunun icin birkac yol var, hatta daha da ceşitlendirilebilir fakat tamamen kategorinize bağlı olarak.

Story – Gonderi Reklamı Alın
İnsanlar, kategorinizle bağlantılı olarak kitlelere ulaşmak ister ve bunun icin reklam vermeye calışır. Instagram ise eğer guzel bir filtreleme yapılırsa harika sonuclar verebilir. Kimi zaman direkt influencer ve tanınmış kişiler uzerinden viral reklamlar dahi yapılmakta. Fakat genel itibari ile, sayfanızla uyumlu işletmeler story ve gonderi reklamı vermeye calışır.
Eğer bu konuda fiyatlandırma fikriniz yok ise rakiplerinize, farklı hesaplardan DM gondererek reklam fiyatlarını oğrenebilir ve siz de fiyatlandırmanızı bu şekilde oluşturabilirsiniz.

Urun Satışı Yapın
Orneğin, cilt bakımı sayfanız var ve belirli bir kitleye ulaştınız. Toptan olarak alacağınız urunleri, guzel bir şekilde tanıtımını yaparak sayfanız uzerinden satabilir ve daha sonra satış kanalları oluşturarak işi buyutebilirsiniz. Tabi ki olabildiğince kategorinizle ilgili urunler uzerine yoğunlaşmalısınız.

Oyun ve Uygulama Yapın!
Genel icerikli bir sayfanız var ve para kazanmak istiyorsunuz. İnsanların ilgisini cekebilecek bir oyun veya uygulama yapın/yaptırın. Ardından reklam kanalı olarak surekli sayfanızı kullanın. Boylece ekstra masraf yapmadan reklamınızı kendiniz halledecek ve oyun kalitesine gore de kazanc elde edeceksiniz. Bir nevi urun satışı ile alakalı.

Yukarıdaki oyun ve uygulama orneğini, mağaza veya cafe gibi secenekler ile de coğaltabilirsiniz. Kısacası, yeni acacağınız işiniz sayfanızla bağlantılı bir sektorde olursa buradan ekstra gelir elde edebilirsiniz.
Sizlere instagram ile internetten para kazanma konusunda 3 temel tavsiyede bulunduk. Sizin de bu konuda tavsiyeniz veya merak ettiğiniz bir husus var ise bize ulaşmanız dahilinde gerekli incelemeleri yaparak yazımızı geliştirmek istiyoruz.