Başvurumun ardından ilk aşamayı gectikten sonra online toplantı yaptılar. Herkes kendi projesini anlattı. Sonuclar acıklandı. Ben de secildim. Konferansta tekrar projemi sunacağım. Bundan sonra bu araştırmalarımı hayvanlar uzerinde yapmak istiyorum cunku insana uygulamadan once hayvanlarda denenmesi gerekiyor. Hayvan calışmalarında da etkili olabileceğini gostereceğim.” İzmir Ataturk Lisesi'nin mudur yardımcısı ve kimya oğretmeni Benal Hepsoğutlu, Yiğit'in cok başarılı bir oğrenci olduğunu vurgulayıp, "Yiğit iyi bir projeci. Sorgulayan bir oğrencimiz. Melatonin hormonuyla ilgili kaynak araştırmalarına baktığında gorme engelli kişilerde kanser gorulmediğini fark ediyor. Melatonin hormonu karanlıkta salgılandığı icin kanser turlerine etkisini duşunuyor. Araştırmamızda meme kanserinde bununla ilgili calışmalar olduğunu gorduk. Oğrencimizin biyokimya uzerine calışmaları var. Endonezya, Malezya, Hong Kong, ABD, Dubai, Kore gibi ulkelerden son 1,5 yıl icinde altın, gumuş, bronz madalyaları var." diye konuştu. Yiğit Kaan Kızlıer'in Dokuz Eylul Universitesi laboratuvarlarını kullandığını anlatan Hepsoğutlu, daha buyuk başarılara imza atacağına emin olduğunu aktararak, "Okulumuzun universitelerle karşılıklı proje iş birlikleri var ve protokol imzalıyoruz. Oğrencilerimiz yuzde 1'lik dilimin altında bir puanla gelip okulumuzu kazanıyorlar. Bizim de gorevimiz onlara calışma alanı hazırlamak, yol gostermek rehberlik etmek." dedi.