AB medyasından Bloomberg’e konuşan ve kendi imparatorluğunu yaratmak isteyip istemediğinden FTX’in iflası ve zor durumdaki şirketleri satın alma konusundaki duşuncelerine kadar bircok soruyu cevaplayan CZ şu ifadeleri kullandı:
“Endustrinin 2023’te değil şimdi kurtarılmaya ihtiyacı var” Kabaca 1 milyar dolarlık bir fon oluşturmayı plÂnlıyoruz. Daha fazla gerekirse bu rakamın uzerine de ekleme yapabiliriz. Bu konuyla ilgili bir acıklamada yapacağız. Şeffaf bir fon olacak. Kapalı kapılar ardından anlaşma yapılmayacak herkes her şeyi gorecek. Endustrinin bugun kurtulmaya ihtiyacı var 2023’te değil. Dolayısıyla gun be gun konuştuğumuzu ve ilerlediğimizi soyleyebilirim. Ancak bu fon konusunda Abu Dabi’den kimseyle konuşmadık. Evet, Abu Dabi’ye gittim, Milken konferansı icin oradaydım ama goruşmelerim bu konuyla ilgili olmadı”
“Daha fazla domino taşı duşebilir ama etkisi az olacak” Genesis’in yanında birkac şirket daha FTX olayından etkielenebilir. Bnece birkac domino taşı daha duşecek ama bunların etkisi cok daha az olacak.

“FTX konusunda tweet’leri gec attım ve bunun icin kendimi sucluyorum” Diğer şirketlerde ne sorunların olduğunu bilmiyoruz. Acık cuzdan adresleri ve şaffaflık olmadığı surece zaten bunu bilmemiz mumkun değil. Attığım tweet’leri kendi imparatorluğumuzu kurmak icin atmıyorum. Hatta FTX konusunda bu tweet’leri gec attığım icin de kendimi sucluyorum. Endustri olarak FTX’in cok fazla buyumesine izin verdik. Hic soru sormadık. Coinbase 10 yıldır hizmet veren ve halka arz olmuş bir şirket. Eminim ki cok guclulerdir. Onemli şirketler tarafından denetleniyorlardır ama biz bunu blok zincirinde gormuyoruz. Burada gormeliyiz diye duşunuyorum.
“FTX’in varlıklarıyla ve şirketleriyle ilgileniyoruz” FTX’in varlıkları ve daha once satın aldığı şirketlerle kesinlikle ilgileniyoruz. İflas mahkemesine geldikleri zaman bu konuya dahil olmak istiyoruz. Cok fazla şirkete yatırım yaptılar. Bazıları iyi bazıları kotu. Bunu kontrol edeceğiz ve mahkemeden bu konuyla ilgili izin cıktığı zaman bakacağız.