Kahramanmaraş ’ın Dulkadiroğlu ilcesi İsmetpaşa Mahallesi Borsa Caddesi uzerinde bulunan bir teknik servise tamir icin getirilen cep telefonu bomba gibi patladı. O anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye kaydedildi. İHA ’ya konuşan iş yeri sahibi Hakan Zıba (42), patlamaların onune gecmek icin mutlaka orijinal batarya takılması ve telefonların yuzde 100 şarj olduktan sonra mutlaka şarjdan cıkarılması gerektiğini soyledi. Cep telefonu bomba gibi patladı Zıba, “Muşterimiz bize cihazının bataryasını şişmiş olarak getirdi. Biz de arka paneli sokebilmek icin burada fırınımıza koyduk. Orada ısıtıp, panelimizi sokuyoruz. Ama batarya aşırı derecede şiştiği icin ısı ile de birleşince genleşip patlama yaptı. Ama bunların ana sebebi şarjdayken cok fazla telefonla oynanması. Şarja taktığımızda mumkunse telefonları elimize almayalım. Ben patlamayı duyar duymaz hemen yerimden kalkıp fırladım. Fırından hemen cihazı aldım. Cihaz zaten kullanılamayacak haldeydi. Bu olay muşterinin elinde de olabilirdi. Telefon bataryaları şişmeye başladığında mumkunse en yakın teknik servise goturup mudahale ettirsinler.” dedi. 3 yıldır teknik serviste calıştığını ve ilk defa bir batarya patlayışına canlı olarak şahit olduğunu soyleyen calışanlardan Mehmet Kara ise “Sadece televizyonlarda goruyordum. Muşterimiz bataryasını şişmiş halde getirmişti. Biz de onu ısı makinesine koymuştuk. Bir sure sonra makinedeki telefon patladı. Cok korktuk. Cevredeki arkadaşlar da dukkanımıza geldi. Telefon şarjdayken telefonla oynamayın. Elinizde de patlayabilir.” ifadesini kullandı.