Hakkari'nin Yuksekova ilcesinde 33 yıl once teroristler sivil katliam yaptı. 28 kişinin katledildiği katliam, PKK'nın en buyuk ve acımasız sivil katliamlarından biri olarak tarihe gecti. Akşam saatlerinde Yuksekova'daki İkiyaka koyune gelen PKK ’lı teroristler, evlerde bebek, cocuk, kadın ve yaşlıların da aralarında bulunduğu masum insanları kurşuna dizerek katlederken, evleri de ateşe verdi. Duzenlenen teror saldırısında hayatını kaybedenlerin acısı hala tazeliğini koruyor. 33 yıldır gozlerinden yaş dinmediğini soyleyen Mehmet Salih Aykut, “Onlar vahşice katliam yaparak, kardeşimin 5 cocuğunu, annemi, 3 cocuğumu ve eşimi oldurduler. Benim kızım daha 1 yaşındaydı. Hic korkmadan bebeğimi susturmak icin emzik yerine ağzına kurşunlar boşaltarak katlettiler. Bu acıya hangi yurek dayanır. Ben 33 yıldır ağlıyorum, gozlerimden yaş hic dinmedi. Masum bir bebeği oldurduler. Allah kabul eder mi?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın topu, tufeği onların başlarında eksik olmayacaktır inşallah. Cunku Erdoğan bizi bu terorden kurtardı. Allah devletimizden razı olsun, biz olene kadar devletimizin yanındayız. Cunku devletimiz bizi bu beladan kurtardı. Allah razı olsun devletimizden. Bebeğimin kanını yerde bırakmadılar. Şu an İkiyaka koyunun dağlarında şanlı bayrağımız dalgalanıyor.” şeklinde konuştu.