Merhaba yaklaşık 1.5 ay once başladı. Bu sorunum ara ara oluyor ilkinde olduğunda hicbir şekilde internete giremiyordum. Modemde ki butun ışıklan yanmasına karşın internet sağlayıcı mı aradığımda ise bana modem ayarlarının sıfırlandığını oyle gorunduğunu ve ayarların tekrar yapılması gerektiğini soyledi. Ancak modem arayuzunde butun ayarlar yapılıydı bende modemi sıfırladım tekrar kurdum duzeldi. Daha sonra 2. defa da ise bu hafta salı gunu oldu bu sefer modem arayuzune de giremiyordum, modem kitlenmişti. Bilgisayar bağlantı ışığı sonmuştu ama kabloda ya da benim ethernet portumda herhangi bir sorun yoktu. Modemin DSL kablosunu cıkardığımda normalde iki tane ışığın sonmesi gerekirken hicbir ışık sonmuyordu. Wi-Fi'yi kapatmaya calıştığımda ise kapanmıyordu da sorunu video ya kaydedip yeniden başlattım 2 defa 2. sinde duzeldi ve modemi garantiye gonderdim. Modemim: TP-Link VR600 elimde başka bir modem vardı onu kullanmaya başladım, sonra bugun ise 3. kere daha aynı sorunu yaşadım. Farklı modemle de aynı sorunu yaşadım 15 dakika sonra kendiliğinden duzeldi. Anlamadım gitti bir turlu, ıp cakışması mevcut değil ayarlardan ıp otomatik secili bir tek DNS'leri değiştirdim ama ilk yaşadığımda da DNS'ler otomatikdeydi. Kabloları bir kez daha test cihazında test ettim sorun gorunmuyor, anlamadım gitti bir turlu yardım eder misiniz acaba? İnternet sağlayıcım NetSpeed.
Dosya Ekleri

20200109_123730.jpg 2 MB · Goruntuleme: 29