Merhaba. ASUS DSL-AC51 Modemlerin bazılarında ne yazık ki potansiyel arıza bulunuyor. 17 Temmuz 2019 Tarihinde ASUS DSL-AC51 modem aldım. Modemi kullandıktan, birkac ay sonra modem artık uzak mesafelerde Wi-Fi sinyali verememeye veya cok yavaş vermeye başladı. Ayrıca bazen modemin paneline girememek gibi bir takım sorunlar da ortaya cıkabiliyor. Soylentilere gore ASUS'un bazı modem modellerinde MediaTek DSL yongası kullanılıyor ve bu yongalar ne yazık ki pek kaliteli yongalar değiller. ASUS Muhtemelen fiyattan kısmak icin, MediaTek'in yongasını hesaplı modellerde tercih etmiş gibi gorunuyor. ASUS'un daha ust modem router modellerinde ise, Broadcom yongası bulunuyor ve bu da internetinizden daha yuksek hız almanızı, daha da stabil olmasını ve aynı zamanda modemin genel olarak daha uzun omurlu olup, daha iyi sinyal almanızı sağlıyor. Ben ASUS DSL-AC51 Modemini TurkNet uzerinden almıştım. TurkNet nedense muşterilerine ASUS DSL-AC51 modemini oneriyor. Ancak bu modemin aynısını alıpta bir sure sonra benim yaşadığım sorunun aynısını yaşayan başka kullanıcılarının da olduğunu fark ettim. Orneğin;

ASUS DSL-AC51 ile ilgili kronik sıkıntıdan bu video'da tartıştık.