Kablonet kullanıcısı olduğum icin Netmaster 383Z4 modelindeki modemi kullanıyorum. Ancak bağlantı kopmaları, duzensiz sinyal dağılımı sinirimi bozmaya başladı almışken bandwidth Control olan bir router ile kopruleme yapayım dedim.
TP-Link W8961N aradığım bir iki kritere uyuyordu aldım, allem ettim kallem ettim beceremedim bir turlu.

Netmaster modemi Bridge modda calıştırıp, ethernet yardımıyla TP-Link tarafından dağıtılsın istiyorum bu internet. Kurulum hakkında butun bilgilere acım, acığım teşekkurler.
Sorunu cozdum. İşin kotu yanı Tp-Link W8961N'de İP uzerinden (Mac ya da) doğrudan Bandwith (yani hız ayarlama) olmuyormuş. Boşu boşuna 150 lira odemiş oldum.

Nasıl cozdum?
Netmaster modemi olduğu gibi bıraktım Ethernet kablosu kullanacağım icin.
Tp-Link modemin arayuzune girip (bu esnada internete ihtiyac duyduğu icin bilgisayarın yanı sıra 2. bir ethernet kablosu ile iki modemi bağladım) DHCP ayarını Devredışı bıraktım. Kontrol Kanalını farklı ve daha az kullanılan bir kanala aldım (bunu bir app yardımıyla kontrol ettim).
Ayrıca hızını duşurmem gerekiyordu, bu modem uzerinde bunu gercekleştiremem mumkun değilmiş, bu yuzden bağlantı kalitesini 802.11 b seviyesine cektim boylece verebileceği maksimum hız (50mbit kullanıyorum) azalmış oldu.

Nitekim iki modemde wifi sinyalleri yaymaya başladı ve Netmaster modemim kararsız davranmaya başladı bazen hızını kblere kadar duşururken, bazen sinyal kopukluğu yaratıyordu. Ben de 2. modemi soktum attım, netmaster modemi de sıfırladım.