Merhaba.
2007 yılından beri yaklaşık 12 senedir D Smart Net kullanıcısıyım. Şu anda 16 MBPS ye kadar ADSL hizmeti alıyorum.
11 sene boyunca gayet iyi bir hizmet sundular, sorun cıkmadan once 9-10 MBPS civarı hız alırdım, arkadaşlar arasında en duşuk ping bende olurdu, oyunları en rahat ben oynardım bu yuzden internetimden cok memnundum.

Fakat Ekim 2018'den beri ciddi bir hız duşukluğu ve ping sorunu yaşıyorum. İlk zamanlarda akşam vakitlerinde duşuk hız-yuksek ping olur gece 1-2 den sonra normal hız-normal ping olurdu. Sonraları tamamen duşuk hız-duşuk ping olmaya başladı. Bu sorunla ilgili o zamanlarda D-Smart Net'i aradığımda Turk Telekom ekipleri tarafından ana hatlarımda sorun olmadığı ve bina ici tesisatlarımda yada modemimde sorun olduğu soylendi. Ben kabul etmeyip kendi ekiplerini eve cağırdım ve modemimde sorun olmadığını kendi modemleriylede aynı hız değerlerini alarak gorduler. Ama sorunun bina ici tesisatımda olduğunu ısrarla tekrarlayıp gittiler. İşin tuhaf yanı onlarla konuştuktan sonra 1-2 gun internetim kaymak gibi oluyordu.

Sonunda dayanamadım ve 1 ay once binanın girişinden modeme direkt CAT6 kablo cektirdim. Yalnız elektrikci, kablonun uc kısmına modeme takılan soketi takamadığı icin benim eski adsl kablomun ucunu cat6 kablosunun ucuna bağladı. Ona bunun sorun olup olmayacağını sorduğumda sıkıntı olmaz dedi. 1 aya yakındır internetim 9-9.5 MBPS arasında gezerken ping değerlerim orta-yuksek arasında seyretti. Ama son 1 haftadır ara ara kopmalar meydana geliyor ve internet hızım 1-2 MBPS ye duştu ping ise 150-200 civarında hatta 400-500 dolaylarına kadar cıkabiliyor. D-Smarttan hızımı 8 MBPS ye sabitlemesini talep ettim, o andan itibaren ara ara 5-6 MBPS alabiliyorum ama genellikle 1-3 MBPS arası oluyor. Ping ise hala deli gibi yuksek. Şimdi D-Smartı aradığım zaman internet değerlerimin cidden duşuk olduğunu kabul ediyorlar ama cozum sunamadılar hala.

Farklı tarihlerde baktığım birkac internet değeri goruntusunu ekledim.

Bu, CAT6 kablosu cektirmeden onceki değerler.

Bu, Cat6 Kablosu cektirdikten sonraki değerler.

Bu, Cat6 kablosu cektirdikten sonra kopma ve ping sorunları başladığındaki değerler.

Buda anlık değerler.

Ek olarak CMD de şu anda olctuğum ping değerleri.

Sizce bu yaptıklarıma ek olarak neler yapabilirim? Sorun İSS de olabilir mi, taahhut bittiğinde yeni bir İSS ye gecmeli miyim? Gecmeliysem hangi İSS yi onerirsiniz? Şimdiden teşekkurler.
Guncel.