Merhabalar,
Evi dikdortgen olarak duşunun ve bir ucunda salon var. Salonda da modem var. Evde başka yere takılacak yer yok maalesef. Dikdortgenin karşı kenarında da yatak odaları vs var. Son 2-3 odada Wi-Fi hızı yok (bağlı ancak sinyal cok zayıf).
Kullanılan modem ZyXEL VMG3312-B10B.
Wi-Fi sinyalini arttırmak icin sadece yeni, Wi-Fi 6 ozellikli modem veya router alsam sorun devam eder mi? Wi-Fi 6 bu sorunu cozebilecek teknoloji mi?
2. secenek olarak bu modemi kullanmaya devam edip Wi-Fi range extender veya PowerLine adaptor kullansam sorunu cozer diye duşunuyorum. Siz ne duşunuyorsunuz bununla ilgili?
Range extender cihazları ile modem arasındaki veri iletimi Wi-Fi ile yapılıyor ancak PowerLine adaptorlerde elektrik hattıyla iletim oluyor diye biliyorum. Bunlardan hangisi daha az sinyal, performans kaybı yaşar? Benim duşuncemce PowerLine daha iyi olur ancak sizlere de sormak istedim.
PowerLine veya range extender icin Wi-Fi 6 ozellikli olanlarından alsam kullandığım modemim Wi-Fi 6 desteklemese bile yararını gorur muyum?
PowerLine adaptorler nasıl calışıyor? Yani 2 adaptor var biri modemin yanına prize takılıp modemden Ethernet'le bağlanıp diğer adaptoru de evin uzak yerine takıp mı calışıyor cunku bazı PowerLine urunlerinde 2 cihaz gozukuyor bundan dolayı merak ettim.
Son olarak Wi-Fi 6 modem, router, range extender ve PowerLine adaptor onerilerinize de acığım.
Yardım edenlere teşekkur ederim.
En verimli Wi-Fi sistemi hangisi?
Ağ Donanımı0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Ağ Donanımı
- En verimli Wi-Fi sistemi hangisi?