Merhabalar, bir yardıma ihtiyacım var. Zaten gorduğunuz gibi ASUS DSL AC51 kullanıcısıyım. 6 ay kadardır gunde 10 kereden fazla kopma sorunum vardı ama ilgilenmedim acıkcası. Son donemde bunalınca 5-6 gundur cok ilgileniyorum.
Neyse, sorunumun modemimden kaynaklandığını oğrendim. 1.1.2.3_858 kodlu Firmware yukluydu. CRC hataları cok fazla geliyordu ve CRC hataları her coğaldığında internet kopuyordu. Ben de biraz araştırdıktan sonra 743 versiyonunu yukledim. Sık sık kopma problemim kokunden cozuldu. Ancak bu kez şoyle bir problem oluştu: Modem herhangi bir şekilde kapandıktan sonra acıldığında brick gibi bir şeye uğruyor. Ve LAN1 (bilgisayarım) ve Power dışında hicbir gosterge yanmıyor. Kurtarma yazılımı ile tekrar yuklemek zorunda kalıyorum. Şu anda da oyle. Ama modem kapandıktan sonra yine kitlenecektir.
Şunları da ekleyeyim: 858 versiyonu kurtarma yazılımı ile sıkıntısız yukleniyor ve kapanıp acılma sonrası da bir sıkıntı yaşatmıyor. Ancak diğer denediğim versiyonlar olan 805, 790 ve 743 (tespit ettiğim en stabil versiyon) kurtarma yazılımı ile ancak 3-4 deneme ile yukleniyorlar ve kapanıp acılma sonrası artık calışmıyorlar.
Ek, not: 858'i CRC sorunundan oturu kullanamadığımı unutmayın.
Bir istisna: Cok fazla denemeler yaptım. 743 versiyonu deneme amacıyla modemi 2 kez kapatmama rağmen sonrasında calıştı. Birkac saat sonraki 3. denememde calışmadı. Brick gibi bir şey oldu.
Teşekkurler şimdiden.
ASUS DSL AC51 sık sık kopuyor
Ağ Donanımı0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Ağ Donanımı
- ASUS DSL AC51 sık sık kopuyor