Merhaba. Boşa cıkan Huawei HG255s router uzerinde birkac modifikasyon yapmak istedim. Cekim kalitesi ve kablosuz ağdaki hatalı veri akının bir nebze onune gecebilmek icin anten takmak istedim. Elimde fazladan 12 dBi anten bulunuyordu, bunu değerlendirdim. 12 dBi muhtemelen bu router icin fazla bir değer fakat elimde bu vardı

İşleme router kapağını cıkarıp anakartı cıkartarak başladım. Daha sonra yaklaşık 1cm x 2cm boyutlarında antenliğinden utanan dahili anteni soktum.
Daha sonra cihazın arka kısmında bulunan duvara asma boşluklarından birinin icini genişlettim ve yeni antenin soketini dışarı cıkartıp sıcak silikonla sabitledim.

İceride kalan kabloyu toparlayıp anakartı yerine oturttum ve anten kablosunu anakart uzerinde bulunan yerine yerleştirdim.

Bu şekilde cıkabileceğinden ve guven vermediğinden, uzerine bir miktar sıcak silikon uyguladım.

Cihazın kapağını kapatıp vidaladım. Daha sonra anten montajını yaptım ve sonuc;

Daha once yaptığım testte menzilin ekstra 1 duvar ve hatırı sayılır mesafede arttığını gozlemledim. Musait bir zamanda test konusu da acacağım.

Router icin taahhudu olan kullanıcıların yapmasını onermiyorum. Cihazı iade isteyeceklerinden, cihaz bedeli odemeniz gerekecektir.