Ankara'nın Kecioren ilcesine bağlı Ovacık Mahallesi'nde, pazar gunu, dehşet niteliğinde bir olay yaşandı. Acık lise oğrencisi Kader Yiğit (17), boş arazide, sevgilisi Yusuf Can Benli'nin (18) elindeki av tufeğinin ateş alması sonucu cenesinin altından vuruldu. İhbar uzerine olay yerine, sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrolde Yiğit'in hayatını kaybettiği belirlendi. Yusuf Can Benli ile arkadaşı ise gozaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şuphelilerden Yusuf Can Benli tutuklandı, arkadaşı ise serbest bırakıldı. DHA'nın haberine gore; ote yandan, Yusuf Can Benli'nin savcılıktaki ifadesi ortaya cıktı. Benli'nin, Kader Yiğit ile bir suredir sevgili olduklarını, yaklaşık 1 aydır olay yerinin yakınında bulunan gecekonduda kaldıklarını soylediği oğrenildi. Olay gunu yakında bulunan başka gecekonduda kalan arkadaşlarına yemeğe gittiklerini belirten Benli'nin, "Yemek sonrası alışveriş yapmak icin cıktık. Etrafta başıboş kopekler olduğu icin evde bulunan av tufeğini yanıma aldım. Yururken tufeği havaya kaldırıp tetiğe bastım; ancak patlamadı. Boş olduğunu duşunup, Kader ’e doğrultup, şaka yapmak icin ‘Aşkım bakar mısın? ’ diye seslendim. Donduğu anda tetiğe bastım. Tufek bir anda patladı. Oldurme kastım yoktu, şaka yapmak isterken oldu." dediği belirtildi. Serbest bırakılan şupheli ise ifadesinde Kader ve Yusuf'un onunde yuruduğunu, bir ara tufekle oynayan arkadaşına "Oynama." dediğini, patlama sesiyle arkasına donduğunde Kader ’i yerde yatarken gorduğunu soylediği oğrenildi. Soruşturma surduruluyor.