Windows 10 kullanıyorum. İnanıyorum ki bu sorunu yaşayan bircok kişi var.
Oncelikle evimde Access Point kullanıyorum. Bir arkadaşımın wifi şifresini biliyorum. Bu cihazlar client yani alıcı modda calışabiliyor. Tıpkı bir wireless adaptor gibi kablosuz ağ internetlerine bağlanabiliyorsunuz. Bağlandıktan sonra ethernet kablosu ile interneti bilgisayara verebiliyorsunuz. Bunu kullanmamın sebebi sinyal bilgisayarıma 10 metreden fazla uzakta tahmini 15 metre. USB adaptor kullansam belli bir mesafeden sonra uzun usb kablosu sorun cıkarıyor.
Şimdi bu access pointleri 2 şekilde kullanabiliyoruz. POE adaptorulu ve POE adaptorsuz. 2 şekilde denedim sorun var.
Oyun oynamıyorken 0 sorun ne kopma ne hız sorunu. Ama ozellikle oyunlarda mesela CS, PUBG bir an geliyor bağlantı hatası alıyorum ve oyundan atılıyorum. Masaustune geldiğimde ethernet uzerinde ucgen sarı unlem oluyor. İşin ilginc yanı ise şu, eskiden TP-Link WA701ND kullanırken gidip gelmez hızlı bir şekilde duzelirdi. Şu an Netis marka ucuz bir cihaz kullanıyorum. İnternet koptu mu bekle bekle ethernete internet geri gelmiyor. Bilgisayarı yeniden başlattığımda internet duzeliyor. Kendi kendine bilgisayarı başlatmadan giden internetin gelmesi 10 kesintide 2 falan.
Şimdi ben evimde şoyle bir deneme yaptım. Bu cihazlar sinyali kablosuz alıp kablosuz yayabiliyor. Bilgisayarıma 1 tane kablosuz adaptor taktım ve access point cihazını kablosuz interneti al kablosuz yay olarak ayarladım ve kablosuz olarak internete wifi uzerinden bağlandığımda bir kopma yaşamadım.
Acaba ethernet kablosunda sorun olabilir mi? 1 senedir catıda duruyordu. Bazı yerleri oldukca aşındı ve renk bile değiştirdi. Şimdi ben şunu merak ediyorum. Kabloda sorun olsa oyun dışında neden hic kesinti yaşamıyorum da oyunlarda sorun yaşıyorum? Bu cok mantıksız geliyor. Tam bilgim yok belki oyunlarda daha hassas veri alış verişi vardır. Kablonun bazı yerleri baya bukuk. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Cunku TP link access point varken de kopmalar yaşıyordum ama kopunca 3-4 saniyede oyun geri geliyordu. Oyundan tamamen atma yaşamıyordum.
MSI H97 gaming 3 anakartım var. Killer network ethernet girişine sahip. Driverler guncel.
Cihazları POE adaptorsuz de kullandım POE adaptorle de kullandım kopma oluyor. Yeni bir ethernet kablosu ile denemem gerek belki. Sizce bu sorunların kaynağı ne olabilir? Kablo kaynaklı olabilir mi? Teşekkurler.
Oyunlarda İnternet Kopma Sorunu
Ağ Donanımı0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Ağ Donanımı
- Oyunlarda İnternet Kopma Sorunu