Merhaba, daha once Airties'ın Acess Point'lerini kullanıyordum. Ve şunu hatırlıyorum, Acess Point'i kullanabilmek icin modeminin kanalıyla AP'nin kanalı aynı olmalı.

Şu an Zyxel PLA5236 Powerline adaptor kullanıyorum. Kurulumu yaptım, dune kadar calışıyordu. Ancak şoyle bir sorun vardı; modemden uzaklaşıp powerline adaptore yaklaştığım zaman bilgisayardan, modemle olan bağlantımı kesip powerline'a el ile bağlanmam gerekiyordu. Ya da powerline adaptorden uzaklaşıp modemin yanına gittiğim zaman da tam tersini yapıyordum. Dun powerline adaptorun SSID ve parolası, modemin SSID ve parolası ile aynı olduğu takdirde bu durumdan kurtulabileceğimi ve kullanılan cihazın otomatik olarak yuksek olan sinyale bağlanacağını oğrendim. Bunu yaptım ama şimdi de ara ara internete girmekte sorun yaşıyorum. Unlem işareti vs. bir sorun gorunmemesine rağmen web sayfaları acılmıyor. Acaba bunun kullandıkları kanalla bir ilgisi var mı? İki cihazda da kanallar otomatikte. Ya da yanlış uyguladığım başka bir ayar mı var? Yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkurler.