Turk Telekom fiber kullanıcısıyım. Resimdeki 2 nolu odada kırmızı noktanın bulunduğu duvardan ince fiber kablosu cıkıyor ve GPON terminaline bağlanıyor. Oradan da Turk Telekom'un vermiş olduğu TP-Link Archer C5v modeminin WAN girişine RJ45 ile giriyor ve eve internet gelmiş oluyor.
2 numaralı oda ve kırmızı işaret:
Fiber kablo duvardan cıkıyor GPON cihazına giriyor.
GPON cihazından RJ45 ile TP-Link Archer C5v interneti eve getiriyor.
TP-Link WPA8630p PowerLine kitinin vericisi (8610p diye gecer) fişe takılı ve ev elektrik hattına internet yayıyor (WPA8630'a ve WPA4220 ye)
Bu odada C5v ye bağlı Ethernet ile bağlı 4 cihaz var(bir tanesi PowerLine vericisine bağlı). Ve modem kablosuz yayın da yapıyor.
3 numaralı oda ve mavi işaret:
Mavi işaretin olduğu duvarda ASUS DSL AC55u Modem/Router var. Router olarak kullanıyorum. 2 nolu odadaki Turk Telekom modeminden ASUS'un WAN girişine elektrik hatlarında buatlardan RJ45 yuruttum kılavuz ile.
Bu odada ASUS DSL AC55u ya 4 cihaz Ethernet ile bağlı. Ve router kablosuz yayın yapıyor.
6 numaralı oda ve yeşil işaret:
Yeşil işaretin olduğu duvardaki prize WPA8630p PowerLine kitinin alıcısı takılı.
Bu odada WPA 8630p cihazına 3 cihaz Ethernet ile bağlı. Ve PowerLine alıcısı kablosuz yayın yapıyor.
holdaki turuncu işaret:
Duvardaki prize TP-Link WPA4220 alıcısı bağlı. Ethernet ile bir cihaza internet vermiyor. Sadece 2.4GHz kablosuz yayın yapıyor.
Şimdi ben bu tum cihazların SSID adını aynı yaptım. Evdeki her cihazı tum cihazlarda IP ataması yaptım. Fakat yine de kablosuz da verim alamıyorum. Ozellikle oda değişimlerinde bugda kalıyor coğu zaman. Telefonlar kendi gecemiyor her zaman. Wi-Fi kapat ac yapmak gerekiyor. Unutuluyor coğu zaman.
Ben tamamen TP-Link urunlerinde oluşan, Mu-Mimo ozellikli, Onemesh uyumlu cihazlardan yen bir ağ kurmak istiyorum. Oncelikle TP-Link'in mesh versiyonu olan Onemesh kararlı ve sorunsuz bir kurulum olur mu? Ardından da duşunduğum cihazlar ve hepsiyle alakalı sorularım şoyle.
Modem olarak bunu duşunuyorum: Onemesh uyumu var. (Onemesh olup da Wi-Fi 6 uyumlu bir model goremedim)

AC2100 Wireless MU-MIMO VDSL/ADSL Modem Router Equipped with the latest VDSL2 tech, Archer VR2100 lets you enjoy a total WiFi speed of up to 2.1 Gbps, eliminating latency and buffering from your HD streams and online games.
Turk-Telekom fiber kullanıcısı olarak internete sorunsuz cıkış alabilir miyim?
Router olarak WI-FI6, Mu-Mimo ve Onemesh uyumlu şu modeli duşunuyorum.
1.0_A_rgb_large_1598425219977a.jpg)
AX5400 Dual-Band Gigabit Wi-Fi 6 Router Enjoy Wi-Fi 6 connectivity for every device with the Archer AX73 tri-band Wi-Fi 6 router.
PowerLine olarak ise Onemesh uyumlu olan elimdekinin bir ust versiyonu WI-FI5 cihaz şunu duşundum.(WI-FI6 PowerLine goremedim?
TL-WPA8631P | AV1300 Gigabit Passthrough Powerline ac Wi-Fi Extender | TP-Link Turkiye (kit hali ise bu fakat vericiler birebir aynı model. Sadece alıcı alsam da işim gorulur TL-WPA8631P KIT | AV1300 Gigabit Passthrough Powerline ac Wi-Fi Kiti | TP-Link Turkiye)
Turuncu işaretteki WPA4220 cihazına 6 ay once kadar Firmware ile Onemesh desteği geldi. O cihaz değişmeyecek.
Değerli vaktinizi ayırdığınız icin teşekkurler.
Dosya Ekleri