Al Kullahlı Gız

bir vahıtlar guccuk bi gız varmış... anası ona uzerinde gırmızı kulahı olan bi zubun almış... gız bu zubunu yeen seviymiş... nere getse onu geyiymiş... anası "gızım dışallık gey şunu,gundelee geyme,heder olmasın" dese de gız dinnemiymiş, hep onu geyiymiş... onun ucun herkes ona al kulahlı gız diymiş.

bir gun "al kulahlı gızım" deyin seslenmiş anası..." neneng haste gızım, iki sıkım kufte yooruktum aha şunu ver de gel, amma gediyken ormana girme haaa" demiş

o vahıtlar şindiki garadaşın olduu yerde bostanları varmış, bostanın yanındaki gulubede oturuylarmış... boyukanne de gızılhisar koyunde oturuymuş...

"al yavrım, aha şo satıla da salata godum accık, satılımızı geri getir anası" demiş... gız ustunu başını geymiş, gızılhisara dooru gediyken "acı şo burca girim de pirpirimden yarpız topliym iki bağ, teze teze yisin nenem" demiş...

bugunku gişelerin olduu yerden burca girmiş... pirpirimi yarpızı toplamaya başlamış... bunu goren hayın gurt "of mala bak la, hemen yimeliyim bunu, gac gundur acım zatan" deyin duşunmuş... yarpızı, pirpirimi toplayıp yola goyulan gızın onune atlamış hemen... gız gorgusundan altına sıcmış... az galsın kufte tabaanı duşuruymuş elinden... fahat gurt hec te eyle yiyci kimi bahmiymiş...

- nere gediyn gozel gız
+ sıcirtiydin beni gurt ammi, bu ne kele...aha şooorda boyukannem var, iki sıkım kufte yoorduyduk yisin dey ona da goturuym... haste gendi gazan gaynatamiy...
- hmm...eyleyse ben onden gaca gaca gedim de soyleyim, torunun saa kufte getiriy dey haber edim, amma bi yere tahılmadan gel ha, beklemesin avrad...
+ hee eyi olur gurt ammi...
- haası evdi boyukanayın evi?
+ aaa şoorda gurt ammi, koyun girişindeki hayatlı ev...
- ey tamam aha gediym... demiş gurt ve gaca gaca getmiş..

gurt evi oğrendikten kelli ayaa gıcına deye deye getmiş,sormuş soruşturmuş evi bulmuş...takta gapının tokmaana vargucuynen yuklenmiş...

-kimovvv?demiş gari
+benim bookanne,saa kufteden salata getiriktim acı
-gapıdaki teli cek gapı acılır,ellaam saa belletemedim şu teli cekmeyi,eyi oldu geldiin,madem de gazıniydı zatan

gurt bir hışımnan iceri girip garinin başına kepmiş,iki sumsuunan gariyi zomulatık madesine indirmiş...zatan gac gundur acmış...

bu garinin başka zubunluu yok mu acep deyip garinin ayneli sandıını indirmiş...garinin bayram icin diktirdii zubunluu alık sırtına gecirmiş...tarpadanak oturur belliy ama kendi eşşeen başı gader boyu var...garinin namaz gılarken başına taktığı basmayı da başına kecik edik sedire uzanmış...eline de tesbahı almış ki gız kuşumlenmesin...

gız gelmiş gapıya var gucuynen yuklenmiş...gurt:
-kimovvv?demiş sesini incelterek
+benim bookanne saa kufte getirdim acı iki sıkım
-gapı acık yavrım amma tel dolaba go gendini şimdi yemicim goynum istemiy demiş

gız:
+beig bookannemin sesine noluk kele gorktum haa demiş...kufteyi tel dolaba goymuş,salatayı da amadana boşaltım satılı yumuş...

iceri gecmiş,bakmış bookannesinde bi gariplik var...

+abaavvv elinge nooluk gız bookanne,adam ayakkabısı kimin
-seni daha eyi la yapabilmek ucun gızım demiş

gurdun gulanın teki keciğin altından cıkmış

+beigg,o ney kele...gulaana noluk bookanne aynı bi eşşek gulaana donuk ha demiş...
-p...c gurusu o nası gonuşma bookanneynen,tama hasteyim bookannem,neen eyle şeyler diyn sen baa
+abaaav yiraag ola gız anam o nası diş eyle
-hee tama abdest aliyken dakımlarımı (takma diş) duşuruk gırdım tama gızım...bizim yirik ali avradı olduunde dakımlarını cıkarmış ta saklamış...tesaduf o duyuk ta baa getirikti ala dakarsan beşiire dezze deyip...

+tama hastelik gapan book anne,dişciye goturur yapıştırırdın gendini
-be nolucu anam arap sabunuynan yudum gendini arıca...hem daha 3 aylııma cok var nası yaptırım...

+bookanne
-ha gızım
+o deeel de senin sesin niye beyle gart gart cıkiy

gurt artı dayanamamış sifli sifli yattıı yerden galkmış

-seni eşşekoleşşeen cocuuu seni,ahret sorusu mu sorin nalet deyik gızın başına kepmiş...vururken vururken gızı tutmuş madesine endirmiş...
sooona da demişki:
-la yoorum tar kimin şiştim,mademe coktu gancıklar,iki cirtik uyuyim şurda deyik sedirin ustune yatmış...

at gibi horlamaya başlamış...tam o sırada evin onunden gecen koyun mıktarı japon ali horlama seslerini duymuş

+abaavv o ney la,o gari nası osuriy eyle deyik gapıya yanaşmış.bi bakmış gapı yılık duruy...
+bu gari hec beyle gapısını acık gomazdı yoorum hastemi ney hele girim de bahim deyik iceri girmiş

bi de ne gorsun sedirin uzerinde *** tuluu gibi bitene gurt yatiy,madesi de tar kimi şiş...

+abaav la bu gurt bu gariyi yiyik tama deyik te eline gecirdiği ganne gırığıynan gurdun uzerine seerdmiş...
gurt uyuyken başına kepmiş,vur ha vur haş etmiş gendini...elindeki ganne gırıınan madesine deşinci bi de bakmış gariynen gız gurtun madesinde...