muslum babadan inciler
Kamyon şoforuyken ciddi bir kaza gecirip kafatası kırılıp oldu diye morga kaldırılıp sonra olmediği anlaşılıp apar topar ameliyata alınan biridir Muslum Gurses. Zamanında şarkılarından birinde " Kapansın camiler,acılsın meyhaneler " cumlesi gectigi icin kasetleri toplatılan ve bu yonunu de coğu kimsenin bilmediği arabeskcimiz, babamızdır kendisi .Kendisinin gorsel ve yazılı basında cıkan bazı sozlerinden demet sunuyorum sizlere :

Muslum Gurses: Ben şimdi duşunebildigime gore varım .

Okan Bayulgen: Bunu daha once başka birisi daha soylemişti baba.
Muslum Gurses: Olabilir, bizden duymuş soylemiştir mumkundur o da bizim kardeşimizdir.

Seren Serengil: Ay cok guzel solediniz, yani kendimi jiletleyesim geldi.
Muslum Gurses: Ne jileti kızım delimisin sen? Gormuyor musun milenyuma girdik.

Muslum baba bir ara para konusunda bi yerde şoyle demiş ;

" Hayatta para amac değil arac olmalı arkadaşlar, cok afedersin kopeğe para versen yer mi? Yemezzzzzzzz. Ama ekmek versen yer ". Herkes paranın değil ekmeğinin peşinde koşsun.

Muslum Gursesin zamanında onlarca hayranı varken o donem pavyonda calışan Muhterem nurla evlenmesini idrak edemeyen bir Muhabir ve Muslum Baba

Muhabir: Neden evlendiniz?
Muslum Baba: "Yalnızlık Allaha mahsustur!"
Muhabir: Hayır! Yani beklenmedik bir anda evlenmiştiniz! Onu sordum!
Muslum Baba: "Taşın kalbi yoktur. Ama onu da yosun sarar"
Muhabir: Şeyyyyyyyy peki neden Muhterem Nur?
Muslum Gurses: " Muhterem hanım nur gibi Muhterem bir kadındırda ondan! "

Reha Muhtar: Muslum Bey, Van Kedilerine rahatlamaları icin sizin muziğinizi dinletiyorlarmış, yorumunuz nedir, efenim?
Muslum Gurses: Eeee asil kedinin hali bir başka oluyor tabi. Buradan butun Van Kedilerine selam ediyor onları farklı iki renk gozlerinden opuyorum.

Muhabir: Hangi takımı tutuyorsunuz efendim?
Muslum Gurses: Beşiktaş, yok yaaaaaaa afedersiniz Fenerbahce.

Muhabir : İlk sahne kıyafetiniz ne renkti efendim?
Muslum Gurses : Lacivert tabiki.
Muhterem Nur : Hayır Muslumcuğum kıyafetin rengi mordu.
Muslum Gurses : Aman canım sende, ha lacivert ha mor. Ne farkeder?

Bir konserinde Teoman'a ait ve bilindik bir parca olan paramparca şarkısını soyledikten sonra seyircilere donerek :
" Yaaa kardeşim kasedim cıkalı henuz iki gun oldu ama hepiniz şarkıyı ezberlemişsiniz maşallah helal olsun "