Iki rahibe varmis biri matematikci biri mantikli.Bunlar bir aksam karanlikta kiliseye donerlerken matematikci rahibe mantikliya donerek ;

-"Yaklasik 20 dakikadir bir adam bizi takip ediyor ve gittikce yaklasiyor su anda aradaki mesafe 50 metre" der.

Bunun uzerine mantikli rahibe bunun tek mantikli aciklamasi olabilecegini ve adamin kendilerine tecavuz edecegini ve daha hizli yurumeleri gerektigini belirtir.Rahibeler daha hizli yurumeye baslarlar. 2 dakika sonra matematikci rahibe:

-"Adam da hizlandi ve aradaki mesafeyi kapatiyor, su anda 30 metre arkamizda... O zaman mantik olarak kosmamiz gerekir."

Rahibeler kosmaya baslar ve 3 dakika sonra matematikci rahibe

-"O da kosuyor ve arayi kapatiyor su anda mesafe 10 metre.O zaman mantik olarak bizi yakalayacak birimiz saga digerimiz sola saparak kiliseye ulasmaya calisalim en az birimiz kurtulur.".

Ve matematikci saga dogru kosmaya mantikli sola dogru kosmaya baslar. Matematikci 20 dakika sonra kiliseye ulasir ve telas icinde beklemeye baslar. Aradan 40 dakika gectikten sonra mantikli rahibe gelir.

Matematikci sorar ;

-"Ne oldu ne yaptin ?"

-"Adam beni takip etti artik mesafe uc-bes adima kadar azalmisti, mantik olarak daha fazla kosmanin anlami yoktu...

-"Eeee..."

"Mantik olarak ben durdum adamda durdu."

-"Sonra..."

-"Mantik olarak ben etegimi kaldirdim oda pantolonunu indirdi."

-"Peki daha sonra...."

-"Daha sonra ne olacak etegini kaldirmis bir rahibe pantolonunu indirmis bir adamdan DAHA HIZLI KOSAR..."