Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum canlı yayında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Yapılması gerekenler harfiyen yerine getiriliyor. Yapı hasalarını hasar tespit ekiplerimiz hızlı bir şekilde yapıyorlar. Tedavi gören vatandaşlarımızın büyük bir kısmı taburcu edildi. 138 artçı deprem meydana geldi. El birliği içerisinde tüm süreci vatandaşlarımızla yürüteceğiz.

Doğal gazda tespitlerini yaptığımız hasar olmayan yerlerde yine doğal gaz ve elektrik verilme süreci de koordinasyon sürecinde yürütülüyor olacak. Hasar tespitlerini günlük yaptığımız tüm hasarları ertesi günü vatandaşımıza, muhtarlarımız, valilerimiz, AFAD’ımız bildirecekler.

Artçı depremler hala devam ediyor. Yarın 300 kişilik hasar tespit ekibimizle birlikte 2 gün içerisinde hasar tespitini tamamlamayı ve bildirmeyi hedefliyoruz.

Aslında buradaki depremde hasarın az olmasının sebebi 2000 yılından itibaren yapılan gerek kentsel dönüşümle gerek yapı denetim sistemimizle, gerek TOKİ’mizle deprem sonrası yaptığımız konutlarla yine vatandaşlarımızın yeni deprem yönetmeliğine uygun şekilde yaptığı konutlarla Düzce’deki deprem çok fazla yapısal hasara yol açmadı.

Biz depremle yaşamayı öğrenmek zorundayız. Bugüne kadar depremlerde 80 bin canımızı yitirdik. Bu manada devletimiz tüm Türkiye’de yürütmüş olduğumuz kentsel dönüşüm çalışmalarıyla bu mücadeleyi kararlı bir şekilde yürütüyoruz. 3.2 milyon konutun dönüşümünü tüm Türkiye’de sağlamış durumdayız. İnşallah kararlı bir şekilde yapacağımız sosyal konutlarla, toplanma alanlarıyla deprem sürecini en iyi şekilde yürütmeye devam edeceğiz.

Yapacağımız 250 bin sosyal konut kapsamında Düzce’ye bin 100 konut sözü vermiştik. Bin 500 konut arsamızı da vatandaşımızın imkanına sunduk.

Tekrar ben Düzce’mize tüm ilçelerimize, Gölyaka’mıza, Cumayeri’mize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah burada hep birlikte deprem sonrası mücadelemizi sürdüreceğiz. Devletimiz elini vatandaşın üzerinden çekmeyecek. Biz 85 milyon Düzce’nin yaralarını saracağız."