Batman'ın Sason ilcesinde, gecmişten bugune kadar ceşitli teror saldırılarında katledilen oğretmenler icin ilce milli eğitim mudurluğu tarafından anma programı duzenlendi. Programda ilk olarak Sason İmam hatip Anadolu Lisesi'nde Turkce, Kurtce ve Arapca mevlit okutuldu. Ardından şehit yakınları ile birlikte ilcede bulunan şehit oğretmenlerin kabirlerini ziyaret eden Milli Eğitim Muduru Veysi Bozkurt ve beraberinde bulunan okul idarecileri, oğretmenler ve oğrenciler, orada Kur ’an-ı Kerim tilaveti ve dualar okuyarak şehit oğretmenlerin kabirlerine karanfil bıraktı. Duzenlenen programda konuşan Sason İlce Milli Eğitim Muduru Veysi Bozkurt, teror orgutu PKK ve hain uzantılarının gecmişte olduğu gibi halen masum vatandaşları ve gorevleri başında olan oğretmenleri hedef alarak katletmeye devam ettiğini soyledi.

Bozkurt,
“Oğretmenler Gunu munasebetiyle bizler, ilcedeki eğitimcilerimiz ve şehit ailelerimiz ile birlikte ilcedeki şehit oğretmenlerimizin kabirlerini ziyaret ederek Kur ’an-ı Kerim okutarak dualar ettik. Ardından ilcemizdeki İmam hatip lisesinde 3 dilde mevlidi şerif okutarak Turkiye genelindeki tum şehit oğretmenlerimizi andık" dedi.
"En son bilindiği gibi Gaziantep ilimizin Karkamış ilcesinde teroristlerin duzenlediği hain saldırıda Ayşe Oğretmenimiz şehit oldu." diyen Bozkurt,
"PKK'nın hain yuzunu bir kez daha burada da gorduk. Maalesef teroristlerin tek hedefi askerlerimiz, polislerimiz ve diğer guvenlik guclerimizin olmadığını, sivillerimiz ile beraber aynı şekilde eğitim camiasını ve oğretmenlerimizi de hedef aldığını goruyoruz. Teror orgutu PKK, her fırsatta cirkin yuzunu gostermeye devam ediyor. Butun şehitlerimize Allah ’tan rahmet diliyorum.” ifadelerinde bulundu. İHA'nın haberine gore, duzenlenen programın ardından katılımcılara şeker ve ceşitli yiyecekler ikram edildi.