Duzce'de sabah saat 04.08'de deprem meydana geldi, merkez ussu Golyaka ilcesinde 5.9'luk deprem bazı cevre illerden hissedildi. Depremin oluşturduğu şiddetli sarsıntı sonucu ise 80 vatandaş yaralandı. Nusrettin Mahallesi ’nde bulunan dort katlı binanın giriş katında yaşayan ozel gereksinimli 51 yaşındaki Nesrin Yanık, deprem anında yaşadığı korku dolu anları anlattı. Tek başına yaşayan kadın kendisini engelli aracıyla zar zor dışarıya attı. Depremden kaynaklı evinde buyuk hasar oluşan Yanık, Duzce Belediyesi onunde belediye ekiplerinin kurduğu standa aracıyla gelerek kalacak yerinin olmadığını soyledi. Bunun uzerine Aile ve Sosyal Hizmetler İl Mudurluğu ile iletişime gecildi. Deprem gunu yaşadığı korkunun yanı sıra kalacak yeri olmayan kadına Duzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Mudurluğu ekipleri sahip cıktı. İHA'nın haberine gore Nesrin Yanık, gecici bir sureliğine konaklatılmak uzere bakımevine gonderildi. Yaşadığı korku dolu anları anlatan Nesrin Yanık, "Dort katlı bir binanın giriş katında yaşıyorum. Uyku oncesi ilac aldığım icin sallantıyı hissettim ama ruya sandım. Sonrasında bağırış seslerine uyandım. Ve o esnada deprem olduğunu anladım. Karanlıktı, ışığı yakmaya calıştım ama ışık yanmadı elektrikler yoktu. Telefonumun fenerini yaktım, fenerle bir şeyler yapmaya calıştım. Ancak montumu ve telefonumu alarak kendimi sokağa attım.
Kendim cıktım, kimsem yok ben yalnız yaşıyorum. Daha sonra aracımın akusunu almak icin eve girdiğimde cok fazla zarar olduğunu gordum. Duvarlar yarılmış, her şey yerle birdi. Hasar cok fazla." diye konuştu.