Laptopta interneti kullanıyordum, bir anda internet gitti. İlk duşunduğum şey acaba internet sağlayıcımda bir sorun mu var oldu. Hemen modemimi kontrol ettim ve hicbir sorun olmadığını gordum. Ardından emin olmak icin telefonumdan Wi-Fi'ye bağlandım ve internete girmekte hicbir problemle karşılaşmadım. Ardından sorunun bilgisayarımdan kaynaklandığını duşundum ve sorunu cozmek icin klasik bir suru yontem denedim ve yine sonuca ulaşamadım.

En sonunda laptopu alıp Ethernet bağlantısı yapıp surucuyu guncelleyeyim dedim. Aynı zamanda da Etherneti bağlarken kablosuz ağa da bağlanmaya calışıyordum, bir baktım hem kablosuza bağlanmışım hem Ethernete. Hemen cıkardım Ethernet kablosunu. Bilgisayarı masama goturup onun uzerine koydum. Bir baktım Wi-Fi bağlantısı kopmuş. Kafam karıştı, tekrar gittim Ethernet bağlantısı yaptım aynı zamanda da kablosuz ağa bağlanmaya calıştım. Yine bağlandı ama bu sefer laptopu masama gotururken bağlantının olup olmadığını kontrol ederek goturdum, tam masamın uzerine laptopu koyduğum anda bağlantının koptuğunu fark ettim. Masamın uzerinden kaldırıyorum laptopu bağlantı duzeliyor, başka bir zemine koyuyorum yine bağlantı duzeliyor, benzer bir zemine koyuyorum yine duzeliyor.

Sonra masamın uzerine bir kitap koydum ve laptopu kitabın uzerine koydum ve yine kablosuz ağa bağlanmaya calıştım fakat yine bağlanamadım. Sonra duşundum masamın uzerindeki cihazlar masamda bir elektriksel (Belki de başka bir şey deniliyor buna, ben tam olarak hakim değilim boyle terimlere.) alan oluşturuyor ve ben laptopu bu alana koyduğum zaman internete bağlanamıyorum.

Sonra bu sorunun kaynağını araştırmaya başladım, masamda prize takılı, Epson L486 yazıcı ve bilgisayarın bataryası vardı. Yazıcıyı kapatıp actım ve sorun ortadan kalktı.

Ama bu sorun neden ortadan kalktı? Prizimde bir sorun mu var? Prizimde bir sorun var ise ilerde daha buyuk sorunlara yol acar mı?