Evimizde duvarları tadilat yapmak istiyoruz, kırılıp dokulmuşken kablo tesisatı cekmeyi duşunuyorum. Yapmadan once sizlerin de fikirlerini almak istedim.

Evim 3+1 bir ev İnternet olarak VDSL kullanabiliyorum, modemim ve bilgisayarım evimin en uc koşesinde salondan telefon kablosu ile odama interneti taşıyorum. Boyle olunca ufak tefek de sorunlar cıkarıyor başta kolidordan uzanan kablo hic hoş gorunmuyor. Diğeri de Wİ-Fİ performansı sağlıklı bir şekilde yayılmıyor.

Tadilattan sonra modemi salona yerleştirmeyi duşunuyorum hem Wİ-Fİ performansı artmış olur hemde kablolar ortadan kalmış olur.

Fazla uzatmadan detaylara geceyim.

Modemde 4 port bulunduğu icin 4 oda benim icin yeterli olacaktır. Modemi salona yerleştirip dağılımını odalara salondan yapmayı duşunuyorum. Port dağılımını ise 4'lu şekilde ethernet prizleri var https://www.dhresource.com/0x0/f2/albu/g5/M00/BE/01/rBVaI1hQwO-ASbRDAAFKI_mpWTw633.jpg bunun gibi prizler ile ayrı bir switch kullanmadan verebilirim.

Kabloları ise yer altından odalara aktaracağım odalara da tekli ethernet prizleri yeterli olur diye duşunuyorum.

Ayrıca oturma odasına Uydu kablosu ve telefon kablosu da cekmek mantıklı geliyor.

Kafama takılan birkac soru var maddeler halinde yazarsam daha acık olur sanırım.

-Yer altından gideceği icin curumeyecek yıpranmayacak bir kablo olması lazım bunlar icin ozel bir kablo var mıdır?
-Kablo standında CAT5, CAT6, CAT7 farkı olur mu (hız icin değil zaten VDSL'de 35 Mbps gecemeyeğim, kalite olarak fark olur mu?)
-Uydu, telefon, Ethernet kabloları beraber olursa sinyal bozukluğu gibi sorunla karşılaşır mıyım ?
-Surekli gelişen bir dunyada olduğumuz ileride neler olabileceğini tahmin bile edemiyoruz başka hangi kablolar ekleyebilirim ?

Sizler de duşuncelerinizi paylaşırsanız cok sevinirim