Merhaba dostlar,
Bir suredir TP-Link'in deco serisinden P9 model mesh sistemini kullanıyorum. Kurulumu yaptığım gunden beri sıkıntısız calışan urun son 10 gundur değişik sorunlar cıkarmaya başlamıştı. Ağa yeni cihaz ekleyemiyordum, mevcut bağlı cihazlar arada kopuyor ve bağlanmıyordu. Bağlı gorunse bile internet erişimi cok yavaş oluyordu gibi sorunlar. 10 gundur kurcalamadığım ayarı kalmadı. En sonunda dun cihazları komple sıfırlayayım dedim (bunu hic istemiyorum cunku onlarca akıllı cihaz bağlı, yeniden kurulumları cok zor oluyor.). Derken yakın zaman icerisinde yaptığım bir değişiklik aklıma geldi.
Odamda aynı prize cok ciddi elektrik tuketen cihazlar bağlı (2 laptop, 1 monitor, 1 kurutma makinesı, modem vb. bircok cihaz.). Bu sebeple evde duran aşağıdaki akım korumalı priz uzerinden coklama yaparak bağlamıştım hepsini.
Xiaomi Power Strip 3'lu Priz 3 USB Girişli 1,4 m Akım Korumalı
Dun aklıma birden bu gelince decoyu bundan cıkarıp normal prize bağladım tekrar ve tum sorun duzeldi. Buna bağlı olan deco ana makine olarak gecen ve diğer cihazlara interneti elektrik hattı uzerinden gonderen cihazdı. Teknik detaylarını bilmiyorum ancak sorun tahminimce buradan cıktı. Cihazlar arası bağlantı elektrik tesisatı uzerinden sağlanırken araya akım koruyucu ozelliği olan bir cihaz sokmak sanırım bağlantıyı sekteye uğratıyor. Daha once bununla ilgili bir bilgi gormemiştim hicbir yerde. Sizle de paylaşmak istedim.
PowerLine destekli cihazlarda akım korumalı prizde elektrik akımı sorunu
Ağ Donanımı0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Ağ Donanımı
- PowerLine destekli cihazlarda akım korumalı prizde elektrik akımı sorunu