Arkadaşlar merhaba, bir kac gun icinde TurkNet'den internet alacağım. Normalde yalın internet kullanıyorum fakat malum, TurkNet zorla telefon verecekmiş. Evrakları falan yolladım şimdiden splitter'i nereye koyacağımı duşunuyordum. Fark ettim ki, bizim akım korumalı prizin uzerinde splitter mevcut. İlk TTNet'in splitterini, sonra akım koruyucudaki splitteri denedim. Download ve upload hızı normal. Ping normal. Ancak, tek fark var, oda internete bağlanma suresi. 3 kere denedim, TTNet'in splitteri ile yaklaşık 1 dakikada internete bağlanabilirken, akım koruyucudaki splitter ile en fazla 10 saniyede internete bağlanabiliyorum. Dediğim gibi 3 kere deneme yaptım ve akım koruyucudaki splitter gercekten daha hızlı calışıyor. Şimdi 5 tane sorum var;

1-İnternet hızı ve ping eskisi gibi ancak telefon geldiği zaman sorun yaratır mı ?

2-İnternette goruyordum, telefon caldığı zaman internet gidiyor gibisinden. Akım koruyucudaki splitter ile bunun onune gecmiş olur muyum ?

3-Kabloları biraz zor taktım, akım koruyuculu priz uzerinde 4 tane pin varken benim kablomda 2 pin var. Herhalde ondan zor taktım ? Ayrıca yapmayacağım fakat durmadan cıkar tak yaparsam sorun olur mu ?

4-Nasıl oldu da internete bağlanma surem 50 saniye kadar kısaldı ?

5-50 saniye hız kazanmak bile benim icin yeterli bir sebep, bana başka ne yararı olur ?