Merhaba, bugun elime ulaşan Keenetic Extra DSL hakkında bir şeyler yazacağım. 2 saat bağlantıyı sağlayamadığım icin cıldırmış durumdaydım. Oncelikle bunu acıklayayım bu tarz sorun yaşayan birisi varsa bu yazı yardımcı olsun. Kabloları bağladım ve olay bitti sanıyordum fakat modemin web ara yuzune girip oradan kurulumu yapmak gerekiyormuş. Ben Ethernet ile bağlandım daha sonra tarayıcıda direk arayuz karşıma cıktı. Kurulum yaparken internet servis sağlayıcınızın size verdiği kullanıcı adı ve şifre gerekiyor bunu bilmiyorsanız oğrenmeniz lazım, ben Turk Telekom kullandığım icin 6606'ya SIFRE yazarak boşluk bıraktıktan sonra mesaja hizmet numaranızı ya da fatura numaranızı yazıp gondermeniz gerek. Gelen bilgileri girdikten sonra eğer kullanıcı adınızın sonuna @ttnet, @Turk.net gibi -servis sağlayıcılarına gore değişiyor- bunu yazmadıysanız yazmalısınız aksi takdirde benim gibi 2 saat cıldırabilirsiniz. Bu şekilde kurulumu yapabilirsiniz. Son 1-2 aydır inanılmaz derece kopmalar, sinyal zayıflamaları vb. şeyler yaşıyordum. Bircok şey denedim duzeltmek icin son olarak kabloları CAT6 ile değiştirmek kalmıştı fakat artık elimde yeni bir modem var. Keenetic Extra DSL'e bağlandığım andan itibaren kopma, yavaşlama yaşamadım biliyorum kısa bir zaman oldu ama emin olun eski modemde olsaydım şu an 2-3 kere internet kopmuştu. Gelelim şimdiye kadar test ettiklerime; Bluetooth kulaklık kullanıyorum bağlanma hızında yavaşlık, kopmalar yaşayabiliyordum en azından şu ana kadar fark etmedim ki eskiden hemen 1-2 kez cızırtı vs. geliyordu. YouTube'da 4K izlemeye calıştığımda video yuklenemeyip donuyordu şu an yağ gibi akıyor. Modemde 5GHz kanal olduğu icin Bluetooth kulaklıkta kopma sorunu yaşamıyorum. Sinyal zayıflaması değerlerim eskisine gore daha iyi. SNR margin değeri neredeyse aynı ama o zamanki internet ile şu anki internet arasında bayağı fark var cunku yuklu bir işe kalkıştığımda internet direkt kopuyordu şu an boyle bir problem yok. Olctuğum değerler daha stabil. Hız testinde eski modemde 45-48 download geliyordu upload 6.7-6.9. Şu an 4-5 kere olcum yaptım download 53-54, upload 7-7.1 geliyor jitter 0-1, ping 10 sabit kablosuz bağlandığımı belirteyim cunku kablosuz bağlanırken bu kadar sabit değerler cıkmıyordu. Arayuzunu cok beğendim her şey anlaşılır, derli toplu. Ne kadar kullanım yaparsanız anında grafik ile gorebiliyorsunuz. Daha detaylı ayar yapmadım ama bakacağım. Modem arayuzunden AdGuard ayarlayabiliyorsunuz daha deneyemedim tam olarak calışıyor mu bilmiyorum ama denedikten sonra yazarım. Cihazınız modeme yakın ise 5 GHz kanala bağlanıyor değilse 2.4 GHz. Cekim gucu olarak eski modemden daha iyi gibi ama daha test etmem gereken şeyler var ona gore burayı guncellerim. Daha ekleyeceğim şeyler var ilerleyen zamanlarda tekrar guncelleyeceğim şimdilik yazacaklarım bu kadar gereksiz uzun yazmış olabilirim, ilk defa bu şekilde yazdım. İmla hatası, anlam bozukluğu yaptıysam şimdiden ozur dilerim. Umarım birilerine yardımcı olabilmişimdir. (Ekstra olarak ilk başta belirttiğim sorunu cozememiştim ve Keenetic destek hattını aramıştım 4 dakika arama sonrası geri donuş gelmemişti ve kapatmıştım ama daha sonra beni 3 kere aramışlar, geri donuş yaptım. "Aramışsınız ama geri donuş olmamış" dediler teşekkur edip sorunumu cozduğumu belirttim. Bunu ozellikle belirtmemin sebebi beni geri arayan bir destek hattı olmamıştı .)