Herkese selam, elimde daha birkac aylık TP-Link Archer T3U Plus WiFi adaptor var fakat bilgisayarda sık sık internet uzerinde gezinti yapma veya online oyun falan oynamadığım icin bugunku yaşadığım garip sorunlarla şu ana kadar karşı karşıya gelmemiştim. Şu an mesela en basitinden herhangi bir Online oyun acsam Warzone veya Battlefield 1 fark etmiyor ardı arkası kesilmeyen rahatsız bir ping dalgalanmasıyla karşı karşıya geliyorum. Benzer şekilde download & upload hızı Speedtest denemelerinde ikinci veya ucuncu testten sonra garip bir şekilde sapıtmaya başlıyor. Yaptığım denemeler arasında;

- USB 3.0-USB 2.0 portları arasında geciş yapmak,
- Modem arayuzunde yer alan kanal bant genişliğini 20 MHz ve 40 MHz'e ayrı ayrı alıp son durumu kontrol etmek (20/40 MHz modu da dahil),
- Modem arayuzunden kablosuz modunu otomatik veya N Only'ye almak,
- Modem arayuzunde kanal odalarını 1,6,11'e teker teker alıp yukarıdaki her bir uyguladığım secenek kombinasyonuyla teker teker denemek (Otomatik modu da buna dahil),
- Cihazın kutusundan cıkan CD surucusuyle beraber internet uzerindeki resmi surucuyu ayrı ayrı denemek,
- Aygıt yoneticisinden Archer T3U Plus cihazının ozelliklerinden VHT 2.4G ozelliğini devre dışı bırakmak veya otomatik olarak olduğu gibi etkinde bırakmak,
- Modemi komple resetleyip cihazın suruculerini bir daha sıfırdan yukleyip denemek.

Bunların hepsini ayrı ayrı uyguladım, denedim ama sonuc nafile. Modemi makineye CAT kablosuyla bağladığım zaman sıfır sıkıntı ancak ben buna 300TL'yi geckin bir para verdim ve bu tuhaflığı gorunce hafiften zoruma gitmeye başladı acıkcası, sorunun ana kaynağı nerede sizce? Bununla ilgili Tom's Hardware'den tutun Reddit'e kadar bir suru yabancı forum da gezdim ama sonuc koca bir sıfırdan başka bir şey olmadı. Bilgili arkadaşlarımdan yardım bekliyorum, (@Recep Baltaş rica etsem musait olduğunuz bir vakit siz de bir bakabilir misiniz bu konuya) bu aleti bile bile bozuk veya arızalı cıkarmış olamazlar, mutlaka bir nedeni olmalı bence.

Bu arada kullandığım modem Wi-Fi 4 standartında 2.4 GHz bandına sahip bir model, USB adaptor de 2.4GHz modunu destekliyor fakat ince bir ayardan dolayı sanki bu sorun tetikliyor gibi ama ne bilemedim yani.

Sistem ozellikleri:

Intel i7 8700 MSI MAG B365M Mortar Intel LGA1151 16GB 2x8 RAM NVIDIA GTX 1060 6GB Asus DSL N16 N300 Modem