Herneyse bu portla alakalı sıkıntı ilginc. Normal şartlarda ağa bağlıysanız modem IP adresi olarak 192.168.1.1 gibi bir adrese girmeniz gerekiyor. Fakat ben External IP adresimle de modeme girebiliyorum. Hatta bunun icin aynı ağda olmama gerek bile yok.
Yani ornek vermem gerekirse:
Modem IP adresi 192.168.1.1 olsun External IP adresi 212.45.58.74 Ben her iki adresle de modeme bağlanabiliyorum eğer evdeki modeme bağlı bir internet kullanıyorsam. Fakat cep telefonumdan 4G ile aynı IP adresine girmek istediğim zaman bu sayfaya ulaşılamadı uyarısı veriyor ta ki sonuna :7547 şeklinde portu girene kadar. Port ile birlikte girmek istediğimde kullanıcı adı ve şifre sayfası geliyor karşıma. Bu arada DDNS ile ilgili sorusu olan varsa cevabı HAYIR kullanmıyorum. Zaten hic alakası olan bir durum da değil
Bu durumlarla kafayı fazlaca yorduğum icin cevabı bile bile oncelikle ZTE'ye bir mail attım. Durumu iyice anlatıp resimlerle de destekledim. Fakat inanılmaz bir şekilde 1 dakika icinde cevap geldi ve dediler ki:
Dear Sir/Madam,
Thanks for contacting us. Since our service is only for ZTE direct customer, would you mind telling us that you bought this from ZTE directly or not?
If yes, please tell us your information:
1. your country name and company full name;
2. your good name and contact number;
If not, please contact the provider to get help. Because the provider purchased our products as well as after sales service. Supposing they can ’t solve your problem, please ask them to call ZTE. Sorry for the inconvenience it might bring. Thanks for your understanding!
Genişletmek icin tıkla...
Yani urunu direkt ZTE'den mi aldınız cunku biz sadece bu şekilde urun alanlara hizmet veriyoruz. Ayrıca not olarak da şunu soylemişlerdi; oncelikle servis sağlayıcınız ile iletişime gecin yardım icin. Cunku servis sağlayıcınız satış sonrası hizmetlerin yanı sıra urunumuzu satın alıyor. Probleminizi cozemeyeceklerini varsayarak (ben cozemezler demiştim haha) lutfen onlara ZTE'yi aramalarını soyleyin. Getirdiği rahatsızlıktan dolayı ozur diler anlayışınız icin teşekkur ederiz.
Onlar bana bu mesajı atınca ben de anladığımı belirten ve teşekkur iceren bir mail gonderdim ve yine cok kısa bir sure icerisinde şoyle bir cevap geldi:
Dear sir,
Thanks so much for your understanding and cooperation to our work.
Just as you mentioned,the product is purchased not directly from ZTE,i am afraid that you have to contact the supplier,and ask him to contact us,hope this would help you,thanks.
Genişletmek icin tıkla...
Calışmalarımıza olan anlayışınız ve işbirliğiniz icin teşekkurler. (Bu kısım resimlerde urun seri numarası vs gorunduğu icin yazılmış olması lazım) urununuz doğrudan ZTE'den alınmamış, korkarım ki satıcı ile iletişime gecmeniz gerekiyor ve ona bizimle iletişime gecmesini soyleyin. Umarım bu size yardımcı olur, teşekkurler.
Bunun uzerine ben de Superonline iletişim linki ile port ile ilgili sorumu ve acıklamamı yaptım. Resimleri ekledim ve yolladım. Internet kesilmesiyle ilgili cozum olarak artık pek umitli değilim cunku en son gelen kişi fabrika ayarlarına donderdikten sonra DHCP başlangıc ve bitiş IP'lerini değiştirmiş, DNS olarak da 192.168.1.1 olarak yazıp gitmiş. IP cakışması olabilir demiş mantık olarak da. Fakat sorun devam etmekte
Biraz uzun ve okuması eğlenceli olmayabilir. Bu sorunla bu kadar uzun sureli karşılaşan ve yaşayan var mı merak ediyorum.
Sizden ricam eğer Superonline Fiber kullanıyorsanız lutfen modem loglarına bakar mısınız eğer acıksa kayıt durumu ne alemde?
Sizin de 7547 portlarınız acık mı? 7547 Portunuz acıksa eğer siz de IP adresiniz ile modeme giriş yapabiliyor musunuz? Modeme bağlı olmadan eğer varsa mobil internetiniz ile de IP adresinize girmeyi dener misiniz? Girmezse sonuna :7547 olarak port ekleyip dener misiniz girmeyi?
Sevgiler ve saygılar.