Arkadaşlar Turk Telekom tarafından verilen ZyXEL VMG3313-B10a modemim dun geceki yoğun fırtına, şimşek vs sonrası yandı.
(Aşağıda bu arızayla ilgili bir sorumda olacak iki konu birden acmayayım, oncelikle modem tavsiyesi istiyorum.)
Hattım 35 Mbps'e kadar fiber limitsiz diye geciyor ama modeme gelen bağlantı sanırım VDSL oluyor. (klasik ADSL gibi telefon kablosuyla geliyor. İnternet evime, kutuya kadar fiber)
Oncelikle bana VDSL/Fiber destekleyen ve ileride olası bir hız artışında da kullanabileceğim 1000 TL ve altı modem onerebilir misiniz? Telekom bozulan modemin aynısı icin 600 TL istiyor garanti kapsamı dışında cunku, ama ben almışken daha iyi bir modem almak istiyorum.
Ek olarak Wifi 6 destekli ve varsa bu fiyat aralığında veya biraz ustu de olabilir VPN Client desteği de sunan modemler tercih sebebidir.
Arızayla ilgili sorum.
Dun gece aşırı fırtına, gok gurlemeleri vs olunca modem calışır vaziyetteyken başına bir şey gelmesin diye fişten cekmiştim yatmadan once.
Sabah kalktığımda calışmadı, guc ışığı vs yanmıyor. Modemi elektikten kesmiştim ama bağlı telefon kablosunu cekmemiştim bu sebeple modem bozulabilir mi?
Cunku bağlı olduğum kutuya muhtemelen bir şey oldu ki Telekom tarafı kutuda sigorta atmıştı az once aktifleştirdik dedi. Yani telefon hattımın bağlı olduğu kutuya şimşek duştuyse modemi fişi takılı olmamasına rağmen bozabilir mi?
VDSL / Fiber modem arızası ve modem tavsiyesi
Ağ Donanımı0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Ağ Donanımı
- VDSL / Fiber modem arızası ve modem tavsiyesi