Bundan 2 gun once Turk Telekom'un aşırı yavaş ve az kotalı internetinden 50 MBPS Turksat İnternet'e geciş yaptım. Eski modemimiz Airties olduğu icin kotamızın yarısını tuketen misafirleri banlayabiliyordum. Gerek Mac filtreleme ile, gerek IP adresinden. Turksat, Airties modemin uyumlu olmadığını soyleyerek yeni bir NetMaster Infinity modem taktılar. İnternetten gayet memnunum. Ama bu modem arayuzunu biraz karışık buldum. Doğrusu sistemlerden veya bilişimden cok anlayan birisi değilimdir ama. Uzatmadan ilk sorumu sorayım. İstediğim hıza ulaşıyorum ama arada indirme hızım 1 MB olsa bile duşup yukseliyor. Port diye bir şey duydum gerek var mı? Varsa lutfen nasıl yapacağımı acıklar mısınız? İkinci sorumda MAC filtreleme ayarlarında test icin kendi telefonumun adresini girdiğimde ve listeye eklediğimde "Bir veya daha fazla giriş hatası, tekrar deneyin." diyor. Ve yine aynı sorun cıkmaya devam ediyor. IP adresine gore yaptığımda ise iki tur istiyor başlangıc adresi ve bitiş adresi. Cihazların infolarına baktığımda tek bir IP adresi var neye gore gireceğim?

Şimdiden cevaplarınız icin teşekkur ederim.