Evimde kablolu 16 Mbit TTNET internet bağlı 10 Mbit civarı download hızım var 2 ay sonra 24 Mbit Hipernet gecmeyi duşunuyorum, yaklaşık olarak 2-3 senedir eski bir modem olan Huawei HG521 marka modemi kullanıyorum.

Şu sıralar Wireless konusunda sorun yaşıyorum, yukarıda yazdığım modemden 1 PC kablolu olarak kullanıyorum ve evde bulunan diğer akıllı cihazlara da wireless aracılığı ile internet sağlıyorum aşağı yukarı toplamda 4-5 adet telefon, tablet var ve benim PC.

Soruna gelirsek akşam aile bireyleri aynı anda girdiğinde hatta bazen sadece 1 cihaz dahi bağlandığında ping ve paket kaybı cok yuksek değerlere fırlayıp internet ADSL ışığı gidip modem kendini resetliyor. Pek bu konuda bilgim olmadığı icin ne kadar araştırsam da net uzerinde bir sonuca ulaşamadım.

Bilmiyorum farklı bir modemmi almam gerekiyor accest point, router adında farklı cihaz mı almam gerekiyor ? Atıyorum modemden cıkan bir kabloyu PC'ye diğer bir kabloyu da farklı bir cihaza verip ordan wireless kablosuz ağa internet sağlasam sorun ortadan kalkar mı? Yanı ayrı bir internetı kullanıyormuş gibi PC'ye etkisi olmasın istiyorum. Wireless ile bağlananların olsa dahi minimuma indirmek, bilen anlayan arkadaşların, bu tarzda sorunu yaşayıp cozum bulan arkadaşların yardımını bekliyorum.