Ankara'dan Zonguldak'ta yaşayan erkek arkadaşı B.C.A'nın yanına gelen Ayşe Ozgecan Usta (28), sevgilisine kısa surede evlenme teklifinde bulundu. Ancak genc kadının erkek arkadaşı, teklifi reddetti. Bunun uzerine taraflar arasında gecen yıl 5 Şubat'ta tartışma cıktı. Tartışmanın buyumesi uzerine Usta, 8 ’inci kattaki dairenin terasına yoneldi ve kendisini boşluğa bıraktı. B.C.A. ’nın Usta'yı tutmaya calışmasına rağmen başarılı olamadığı belirtildi. Şupheli olum sonrası olay mahkemeye taşındı ve dava acıldı. Davanın iddianamesinde, B.C.A'nın duşmek uzere olan kız arkadaşını tutmaya calışıp komşularından yardım istediğine işaret edilerek, sanığın, Usta'nın intihar girişiminde bulunma ihtimaline karşı yeterli dikkati gostermediği anlatıldı. Bu nedenle sanığın
"taksirle olume neden olma" sucundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi talep edildi.

Davanın bugun ilk duruşması Zonguldak Asliye Ceza Mahkemesi ’nde goruldu. Duruşmaya, tutuksuz sanık B.C.A. Caycuma Adliyesi'nden Sesli ve Goruntulu Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Maktul Ayşe Ozgecan Usta'nın ailesi ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Kimlik tespitinin ardından savunma yapan sanık B.C.A, beyanında, gecen yıl annesiyle tartışan Usta'nın olaydan birkac gun sonra 2 Şubat'ta yanına gelip kendisine evlenme teklif ettiğini ancak bu talebi daha uzun vadeye yayılması gerektiği duşuncesiyle cevapsız bıraktığını soyledi. Kız arkadaşının evlilik konularında agresif olduğunu dile getiren B.C.A,
“Benimle tartışmaya başladı. Sonra evden gideceğini soyledi. Saat 00:00'ı gecmişti. Sokağa cıkma yasağı vardı. Kendisini ikna etmeye calışarak gitmemesi gerektiğini soyledim. Sinirliydi, sakinleştirmeye calıştım. Ayşe Ozgecan, salonda hareket halindeydi. Sinirli olduğu icin uzerine duşmedim. Bir anda balkona doğru hareket etti, 'Kendimi atacağım.' diye. Teras kapısı da acıktı. Oradan hızlı şekilde cıktı, şok oldum.” diye konuştu.

Usta'nın daha once boyle bir soylemde bulunmadığını aktaran B.C.A,
“Bir anda cıktı ama olayın uzerine hemen mudahale ettim. Korkuluktan sarkarken 'Aşkım yapma, kendini bırakma' dedim. Aklıma yardım istemek geldi. Alt kat komşumu cağırdım. 'Yardım et bana, cekelim. Ağları cıkar' dedim. 'Cozemiyoruz ipleri' dedi. Tam ipleri keserken rahmetli 'Cek beni' dedi, sonrasında da duştu. Ellerimin arasından kayıp gitti. Derin acı icerisindeyim. Boyle bir olayın olabileceğini kestiremedim. Bir an once evlenmek istiyordu. Zamana yaymak istedim. Cok seviyordum ve hala seviyorum.” dedi. Baba Kenan Usta da yaşananların bu noktaya gelmesindeki sebebin, kızının evden ayrılmak istemesine rağmen sanığın kapıyı kilitlemesi olduğunu savundu. Sanığın kapıyı kilitleyerek kızını alıkoyduğunu one suren baba Usta, B.C.A'nın tutuklu yargılanması gerektiğini dile getirdi.

Kenan Usta, sanığın yalan soylediğini iddia ederek, şoyle devam etti:
“Alıkoymanın da dosyaya eklenmesini istiyorum. Bu şahıs kızımı alıkoymuştur. Ateş fitillenince o hırsla kendini atacağını soylemiş. Onlem de almadı. Madem kızım cok sinirliymiş, neden bir otele bırakmamış, neden gitmesine izin vermemiş? Kızım belki evden cıkıp gidecekti, polise sığınacaktı. Polis halinden anlayacak, yardımcı olacaktı. Gitmesine izin vermeyince fitilin ateşlendiğini ve olayın bu noktalara geldiğini duşunuyorum.” Ayşe Ozgecan Usta'nın annesi Filiz Tandoğan ise kızının evlilik takıntısı olan biri olmadığını dile getirerek, sanığın tutuklu yargılanmasını istedi.

Tanıklardan S.G. de olay akşamı balkona cıktığında terastan sesler duyduğunu belirterek,
“Balkondan, sol koşeden bir insanın aşağıya doğru sarktığını gordum. Kedimiz duşmesin diye balkonu balık ağıyla kaplamıştık. Yukarıya bakamadım. Gorunce bağırdım, siz iyice zıvanadan cıktınız dedim. B.C.A. bana 'Abla eşini yukarı gonder, tutamıyorum' dedi. Ben de eşimin işte olduğunu soyledim. Ağları kesmemi soyledi, ağı keserken aşağıya duştu. B.C.A. bunun uzerine 'Allah'ım nasıl dayanacağım buna?' diye bağırıyordu.” dedi. Ayşe Ozgecan Usta'nın babasının avukatı ise sanığın maktulu alıkoyması sebebiyle ek iddianame duzenlenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, gelecek gunlerde keşif yapılacağını belirterek, sanık hakkında ayda bir uygulanan adli kontrol hukumlerinin haftada iki kez uygulanmasına karar verdi. AA ’nın haberine gore duruşma, eksik hususların giderilmesi icin 20 Mart'a ertelendi.